Disse tre inviterer til heidundrende åpning av Bodøtunnelen og nye riksveg 80 fram til Thallekrysset – søndag 28. april.

Ordfører Ida Pinnerød, fylkesråd for samferdsel Svein Eggesvik og regionvegsjef Turid Stubø Johnsen inviterer til åpning av Bodøtunnelen søndag 28. april. Foto: Per Inge Johnsen, Bodø kommune.
Ordfører Ida Pinnerød, fylkesråd for samferdsel Svein Eggesvik og regionvegsjef Turid Stubø Johnsen inviterer til åpning av Bodøtunnelen søndag 28. april. Arrangementet starter klokken 13.15

 

– Endelig kan tålmodige bodøværinger se lyset i tunnelen. Dette er en viktig dag for utviklingen av Bodø og vi gleder oss til å feire sammen med folket, sier ordfører og leder av styringsgruppa for Bypakke Bodø, Ida Pinnerød.

Selve åpningsarrangementet finner sted ved tunnelåpningen ved Bodøelv, og starter søndag 28. april klokken 13.15

Statssekretær Allan Ellingsen i Samferdselsdepartementet står for den offisielle åpningen og skal klippe snoren.

I tillegg blir det taler ved ordfører Ida Pinnerød, regionvegsjef Turid Stubø Johnsen og fylkesråd for samferdsel Svein Eggesvik. Det blir også kulturelle innslag med Bodøoktetten og Bodø Harmonimusikk.  

Åpen tunnel

I tidsrommet klokken 11-13 denne søndagen inviteres det til åpen tunnel, slik at alle som ønsker kan gå og ta en titt i tunnelen. Det vil kun være mulig å gå inn fra Bodøelv-siden.
 
Dette vil være eneste mulighet for Bodø-folk til å gå i tunnelen, før den åpnes for biltrafikk.  

Tunnelløp 

I forbindelse med åpningsarrangementet skal Bodø Run Festival gjennomføre et mosjonsløp i tunnelen. Dette inngår som en del av programmet. 

 
Parkering

Publikum oppfordres til å gå eller sykle til arrangementet. Dersom man likevel må kjøre bil, er det åpent for parkering ved City Nord klokka 10–16 denne søndagen.  

Publikum kan gå fra City Nord og langs den nye elveparken til åpningsarrangementet ved tunnelåpningen.

 


(Felles pressemelding med Bodø kommune)

 

Aktuelt for fylke: Nordland