Artikkelen er over eitt år gammal, og innhaldet kan vere utdatert.

For Trygve Venås markerte åpningen av ny Skjøiten bru på rv. 52 i Hemsedal tidligere i sommer noe helt spesielt:

et eldre ektepar i bil på vegåpning
Trygve Venås og kona Anbjørg på vegåpning i Hemsedal for en snau måned siden. Det er den tredje brua her som snart 90 år gamle Trygve Venås opplever. En stor dag, syntes han. (Foto: Kjell Wold)

Det er nemlig tredje generasjon Skjøiten bru han opplever her like ved hjemplassen sin. Snart 90 år gamle Trygve Venås fra Lio-grenda er en av naboene som var invitert til vegåpningen for en snau måned siden.

Sammen med kona Anbjørg kunne han stolt se den nye brua bli offisielt åpnet av statssekretær, utbyggingsdirektør og varaordfører i Hemsedal. Etter åpningen tok han en god kakebit og kaffe som  Vegvesenet serverte til toner fra den lokale fløytespilleren Tori Snerte.

ny og gammel vegbru side om side
Ny og gammel bru fra henholdsvis 2022 og 1937. Før 1937 gikk det ei trebru over elva omtrent der gamlebrua ligger nå. (Foto: Kell Wold)

-Jeg husker godt den første Skjøitenbrua som stod her før den som ble åpnet i 1937. Det var ei trebru som vi krysset på traktor. Hverken brua eller vegen var like fin som den i dag naturligvis, men trebrua over Mørkedøla fungerte likevel godt til datidens bruk, forteller han.

kake med ny bru avbildet på lokket
marsipankake med bilde av ny bru

Da kake og kaffe var fortært takket Trygve og Anbjørg Venås pent for seg og tok rake vegen hjem til gården oppe i Lio-grenda like i nærheten. Med gode minner fra den for dem historiske og minnerike vegåpningen.

Aktuelt for fylke: Viken