Artikkelen er over to år gammel, og innholdet kan være utdatert.

Det er fortsatt krevende forhold og mange stengte veier flere steder. Ekstremværet «Gyda» har satt tydelige spor etter seg.

Kraftig vind, nedbør flom og ødelagte veier gjør også at mange veier fortsatt er stengt, spesielt på Nordvestlandet og i Trøndelag og Nordland. Røft vintervær skaper i tillegg vanskelige kjøreforhold på flere fjelloverganger.  

Trygt fram

– Fortsatt må folk bruke hodet i de mest berørte områdene. Følg med på værmeldingene, sjekk trafikkmeldinger på vegvesen.no, lytt til radio og følg med på hva mediene rapporterer. Vi vil ha folk trygt fram, sier Nils Audun Karbø – som er ansvarlig for trafikkstyring og beredskap i Statens vegvesen.

Selv om regnet er over, er det fortsatt stor fare for flom og jord-, sørpe- og flomskred flere plasser.

På grunn av værvarsel med økende vind, utfordringer på vegnettet og manglende mobildekning enkelte steder i utsatte områder, er kanskje ikke dette den beste helga til å reise til fjells. 

Omfattende skader

– Mange steder er det stor og hektisk aktivitet for å få over sikt over og utbedre skadene etter «Gyda». Det er for tidlig å si når hele vegnettet blir åpnet. Det er fortsatt flere stengte veger, sier Ruth Myklebust i Statens vegvesen.

– Vårt fokus er å sikre at vegene våre er både fremkommelige og trygge når de åpnes for ordinær trafikk igjen.

Myklebust – som har ansvaret for drift og vedlikehold av veiene i Midt-Norge – ønsker å takke både ansatte, Vegvesenets entreprenører og bilistene.

– Våre ansatte og entreprenørene har gjort en imponerende innsats under svært krevende forhold. De har stått på både i forberedelser til «Gyda», underveis i ekstremværet og nå med etterarbeidene. Trafikantene har også bidratt til at det har gått bra under herjinger, sier Myklebust.

Sjekk trafikkinformasjon

Her finner du trafikkinformasjon fra Statens vegvesen:

Publikum kan også følge med på oppdaterte varsel fra varsom.no.

Selv om det verste været er over, så forventer NVE at det blir mye nedbør igjen til helga. Det er fortsatt en rekke farevarsler knyttet til vær og fremkommelighet flere plasser i Norge.

Skader på veien etter uværet Gyda på E39 Vinjeøra i Trøndelag - foto
«Gyda» har satt kraftige spor etter seg. Her fra E39 Vinjeøra i Trøndelag. Foto: Statens vegvesen
Aktuelt for fylke(r): Innlandet, Møre og Romsdal, Troms og Finnmark, Trøndelag, Vestland, Nordland