Artikkelen er over ett år gammel, og innholdet kan være utdatert.

Asfalteringsarbeid starter tirsdag 20. september kl. 06:00 på strekningen E6 Ulsberg-Fagerhaug i Trøndelag. Arbeidene vil løpe i ca. to uker.

Bilde av asfalteringsmaskin.
Illustrasjonsbilde: Knut Opeide/Statens vegvesen.

Statens vegvesen ønsker å unngå å legge asfalteringsarbeid på dagtid, slik at det blir minst mulig belastning for trafikken. Nå har høsten kommet så langt at disse arbeidene ikke kan gjennomføres på natta på grunn av vær- og temperaturforhold i dette området.

Ikke forsvarlig å asfaltere om natta med tanke på kvalitet

– For å sikre god kvalitet må vi derfor gjennomføre asfalteringen på dagtid for denne strekningen. Vi beklager ulempene dette medfører. Vi er klar over at dette er en strekning hvor det har foregått mye arbeid den siste tida, men vi må gjøre det slik siden det ikke lengre er forsvarlig å asfaltere om natta med tanke på kvalitet, sier senioringeniør Linda Pettersen i Statens vegvesen.

Asfalteringsarbeidet som skal gjennomføres er delt i to strekninger. Det første starter litt nord for Gisna bru og går til Fagerhaug. I tillegg skal det asfalteres et parti på toppen av krabbefeltet ved Farlegheta.

Ta hensyn og følg anvisningene

– Det blir manuell dirigering og kolonnekjøring med ledebil mens arbeidene pågår. Vi ber om at trafikantene tar høyde for at det kan oppstå kø og ekstra ventetid mens arbeidet pågår, understreker Pettersen.

Hun ber om at trafikantene følger anvisningene via manuell dirigering og ledebil og tar hensyn til de som arbeider på veien.

Arbeidene forventes å ta to uker. Arbeidstida er fra kl. 06:00 til kl. 18:00. På fredager avsluttes arbeidene kl. 15:00.


Mer informasjon om asfaltarbeidene i 2022:

Aktuelt for fylke(r): Møre og Romsdal