Artikkelen er over ett år gammel, og innholdet kan være utdatert.

Støpevogna til Skanska på E16 Bjørum-Skaret gjøres nå klar for bru nummer to over Isielva.

støpevogna flyttet fra nordgående til sørgående bruløp
Støpevogna flyttet fra nordgående til sørgående løp på Isielva bruer snart klar til første støp. (Foto: John Kjeken)

-Siden siste støp på nordgående løp av Isielva bru i mai er støpevogna nå trukket helt tilbake til nordenden av brua, hvor den er sideforskjøvet og flyttet over til sørgående løp. Vogna er de siste dagene skjøvet fram fra landkaret til posisjon mellom landkaret i akse 6 og søyle i akse 5.

Det forteller teknisk byggeleder på konstruksjoner på E16 Bjørum-Skaret, John Kjeken i Statens vegvesen.

støpevogn skyves med jekk
Kort etter siste støp på nordgående løp i mai startet en å skyve støpevogna over til motsatt side med jekk. (Foto: John Kjeken)

Første støp før ferien

Det klargjøres nå for støp av sørgående løp. Entreprenøren, Skanska, heiser på plass forskalingen. Forskalingen henges opp i støpevogna, som kalles «Drammensvogna», med mange stålstag («stålstenger»).  

støpevogn skjøvet tilbake på nordgående løp etter siste støp i mai 23
Her er støpevogna skjøvet helt tilbake på nordgående løp av Isielva bru før den ble sideforskjøvet over mot venstre til sørgående løp. (Foto: John Kjeken)

Når forskalingen er ferdig montert, starter armeringen for bruoverbyggingen for sørgående bru. Planen er at første støp på sørgående løp kan skje før entreprenøren går ut i sommerferie i juli.

støpevogn klar til ny brustøp
Her er støpevogna på plass på sørgående løp. (Foto: John Kjeken)

130 meter lang og 350 tonn tung

Støpevogna på Isielva bruer er 130 meter lang og ca. 350 tonn tung. Alle bærende deler   er i stål, mens taket/teltet over området der arbeidet pågår består av stål, noe trematerialer og en teltduk i plast. Sørgående løp av Isielva bru støpes på samme måte som for nordgående løp - nordfra og sørover.

forskaling monteres i støpevogn
Her monteres forskalingselementer som henges opp i støpevogna "Drammensvogna". (Foto: John Kjeken)

E16-trafikk på ny bru til høsten

Tidlig på høsten en gang er det planen at dagens E16-trafikk forbi området skal flyttes over på det nye nordgående løp av Isielva bru.

Aktuelt for fylke(r): Viken