Artikkelen er over to år gammel, og innholdet kan være utdatert.

Henning Syvertsen og Runar Lande heiser flagget og spretter champagne-korkene på Meheia i dag.

I dag flagges det på Meheia
Henning Syvertsen t.v og Runar Lande feirer Meheias «gjenforening» med Kongsberg med flatt og sjampanje i dag. Foto: Kjell Wold

De og 27 husstander feirer «gjenforeningen» med hjemkommunen Kongsberg, når E134-bommen nå er flyttet 8,5 kilometer lenger vest, fra Kobbervollane ved Saggrenda til Nedre Jerpetjønn og kommunegrensen mot Notodden og fylkesgrensen mo Telemark og Vestfold.

Innbyggerne på Meheia har kjempet for flytting av bommen siden høsten 2018. Etter mye fram og tilbake med folkemøte og fakkeltog med 200 deltagere, skar samferdselsminister Knut Arild Hareide gjennom ved åpningen av ny E134 Damåsen-Saggrenda 3. juli 2020.

Under åpningstalen i Sellikdalen i fjor sommer slapp han bomben og sa at bommen skulle flyttes fra Saggrenda til vest for Meheia. Fra i dag er bommen ved Saggrenda koblet ut og den nye bommen 8,5 kilometer lenger vest tatt i bruk.

-Nå føler vi oss innlemmet i hjemkommunen vår igjen, sier Runar Lande og Henning Syvertsen med sine bredeste smil. De synes bomflyttingen har tatt tid, men i dag er de både glade og lettet over at de vant tilbake den betalingsfrie kontakten med hjembyen ei drøy mil østover.

Her stod E134 bommen i går, ved Saggrenda. Nå er den koblet ut.
Her stod E134 bommen i går, ved Saggrenda. Nå er den koblet ut. Foto: Kjell Wold