Artikkelen er over ett år gammel, og innholdet kan være utdatert.

– Det er viktig å ha det gøy på jobben. Alt kan ikke handle om møter, framdrift, betong, støv og støy, sier byggeleder og initiativtaker Katinka Stenstad.

Vegvesenet og Skanska danser BlimE-dansen på E18 Vestkorridoren - bilde
Vegvesenet og Skanska kastet seg ut i BlimE-dansen på E18 Vestkorridoren. Foto: Statens vegvesen

Er du blant dem tenker at forholdet mellom Statens vegvesen og entreprenør utelukkende dreier seg om med forhandling, kontrakter, uenigheter og rettsaker? Tenk om igjen! På E18-kontrakten mellom Strand og Ramstadsletta har Vegvesenet og totalleverandør Skanska tatt begrepet «samhandling» et stort (danse)steg videre og sammen kastet seg på NRK super sin BlimE-bølge.

Dette vil vi!

BlimE er NRK Supers kampanje med mål om å fremme vennskap og omsorg for hverandre. Hvert år lanseres det en ny sang med tilhørende dans, der hensikten er å styrke samhold på skoler. Alle oppfordres til å sende inn video av at de danser BlimE-dansen til NRK Super.  

Byggeleder Katinka Wingerei Stenstad har selv barn i NRK Super-alder og er dermed godt kjent med BlimE-dansen. Og  hun konstaterer at initiativet til anleggsdans møtte overraskende lite motstand både hos byggherre og entreprenør. 

– Jeg fikk stort sett ja og tommel opp fra alle kanter. Selvsagt gikk det ikke helt uten skepsis, men responsen til Skanskas prosjektleder Eilev Lilleland var et kontant  «Dette vil vi!». Det tror jeg hjalp på, ler hun.

Bjuda på, bjuda på

Og vipps var videoen med dansende anleggleggsfolk fra E18 Vestkorridoren i celebert selskap med videoer av dansende barn, unge og voksne på NRK Super. Danseferdighetene til deltakerne er riktignok noe varierende, men sjarmen og viljen til å «bjuda på», er det  absolutt ingen ting vi veien med.

Katinka Stenstad understreker at den danseprosjektet også har en viktig rolle ut over det at det er gøy.

– Vi er enda litt i oppstarten i arbeidet med denne kontrakten, og vi skal jobbe lenge sammen. Dette var en kjempefin anledning til å bli kjent ut over møtene. Og så får vi spredd litt glede samtidig. Jeg ser på det som en annen måte å drive samhandling på, sier hun.

Katinka Wingerei Stenstad er byggeleder for kontrakten E103 Strand–Ramstadsletta. Portrettbilde.
– Det er viktig å ha det gøy på jobben. Dette var en kjempefin anledning til å bli kjent ut over møtene – og så får vi spredd litt glede samtidig, sier Katinka Wingerei Stenstad, som er byggeleder på entreprisen E103 Strand–Ramstadsletta. Foto: Dagrunn Husum
Aktuelt for fylke(r): Oslo, Viken