Artikkelen er over ett år gammel, og innholdet kan være utdatert.

Statens vegvesen inviterer fem selskap til å levere tilbud på levering og arbeid med automasjon på etappe 1 av E18 Vestkorridoren

illustrasjon av automasjon på E18 Lysaker–Ramstadsletta.
Illustrasjon Automasjon E18 Lysaker–Ramstadsletta. Illustrasjon: Aas Jakobsen AS

Åtte selskap meldte innen fristen interesse for å prekvalifiseres for automasjonskontrakten på prosjektet E18 Lysaker–Ramstadsletta. Statens vegvesen inviterer nå følgende fem til å levere tilbud og delta i forhandling:

  • Aventi Technology AS
  • Mesta AS
  • Tratec Norcon AS
  • ABB AS
  • Trafsys AS

Planen er å skrive kontrakt med leverandør før sommerferien i år.

Kontraktsinnhold automasjon E18 Lysaker-Ramstadsletta

Automasjonskontrakten omfatter arbeider og leveranse av spesifisert utstyr knyttet til blant annet integrasjon mot VTS (Vegtrafikksentralen), OPC-server toppsystem, OPC objektliste, lokalt styringssystem og programmering, SSA-skap i tunneler og dagsoner, SA-skap i tekniske bygg, nødstyrepaneler, automatikkskap i sedimentasjonsanlegg og pumpestasjoner, fibernettverk lokalt og mot VTS, videoovervåking og hendelsesdetektering og nødtelefonisystem.

Arbeidene i entreprisen/kontrakten strekker seg over hele prosjektet E18 Lysaker-Ramstadsletta samt noen arbeier langs veger veger som ikke skal bygges om ( bla. E18 Lysakerelva-Fornebukrysset, langs Snarøyveien og ved Telenor Arena.

Aktuelt for fylke(r): Viken