Artikkelen er over ett år gammel, og innholdet kan være utdatert.

Statens vegvesen inviterer til åpningsfest for Vestland sitt største veganlegg.

Oversiktsbilde over nye E39 Svegatjørn–Rådal, som åpner 31. oktober
Nye E39 Svegatjørn–Rådal åpner 31. oktober. Foto: Statens vegvesen

– Det blir en stor glede å kunne åpne dette nye, flotte veganlegget og det blir spennende å høre hva folk synes. Vi har hatt mye koordinerende arbeid i sluttfasen, men 31. oktober kan vi endelig feire og ta vegen i bruk, sier prosjektleder Kelly Nesheim Iversen.

Samferdselsministeren skal åpne anlegget

Mandag 31. oktober inviterer prosjektet til åpningsfest. Samferdselsminister Jon-Ivar Nygård vil stå for den formelle åpningen og festen er åpen for alle som vil delta.

Prosjektleder Kelly Nesheim Iversen - portrettfoto
Prosjektleder Kelly Nesheim Iversen. Foto: Ingrid Feet Bjørgo

– Det blir et åpningsarrangement på kontrollplassen på Kolskogen i Bjørnafjorden. Det blir innslag fra begge kommunene, og mer detaljert informasjon om dette kommer nærmere åpningsdagen, forteller Nesheim Iversen.

Nytt kjøremønster og mindre køer

Trafikanter i og rundt Bergen og Os kan endelig glede seg over at syv års byggetid er historie.

Fra mandag 31. oktober vil trafikantene kunne se frem til redusert reisetid mellom Os og Bergen og redusert kø i Laguneområdet og Skjoldskiftet. I tillegg vil alle som bor langs Osvegen i dag oppleve en bedring i nærmiljøet sitt når trafikken føres over på ny E39.

E39 Svegatjørn–Rådal var, da det ble utlyst i 2014, Hordaland fylke sitt største veianlegg i historien. Anlegget består av 18 km ny firefeltsveg, med totalt fire nye tunneler med doble tunnelløp. Det betyr at det er sprengt åtte nye løp med en totallengde på 28,7 km.

Kontakter

Kelly Nesheim Iversen

Prosjektleder
Telefon:
94805580
E-post:
Aktuelt for fylke(r): Vestland