Artikkelen er over to år gammel, og innholdet kan være utdatert.

– Imponerende arbeid, sa samferdselsminister Knut Arild Hareide da han klippet snora under åpningsseremonien.

Vegdirektør Ingrid Dahl Hovland, prosjektleder Jan Helge Egeland og prosjektdirektør i sørøst Ingunn Foss
Vegdirektør Ingrid Dahl Hovland, prosjektleder Jan Helge Egeland og prosjektdirektør i sørøst Ingunn Foss, alle tre stolte og fornøyde like etter at statsråden klippet snora som symbol på nok et godt levert og offisielt åpnet prosjekt i regi av Statens vegvesen. Foto: Samir Kolukcija

E18 Varoddbrua i Kristiansand er dermed offisielt åpnet.

Hareide klippet/kuttet snora med kniv smidd av ståldeler fra den gamle Varoddbrua. Kniven er helt spesiell slik den er laget med et knivblad som er smidd fra kablene fra den gamle hengebrua som nå er revet. Den er laget av Jahn Ivar Systad som selv jobber på prosjektet som byggeleder støytiltak.

Kniv smidd av ståldeler fra den gamle Varoddbrua
Kniven laget for anledningen av Jahn Ivar Systad. Den skal inngå i utstillingen på Vest-Agder-museet som skal formidle samferdselshistorien lokalt i Kristiansand. Foto: Statens vegvesen

– Et fantastisk anlegg

Fredag åpnet samferdselsminister Knut Arild Hareide (KrF) den nye Varoddbrua, og han hadde bare lovord å komme med til alle involverte i prosjektet og Statens vegvesen i sin helhet.

– Dette er et fantastisk anlegg. Det knytter Sørlandet til Østlandet. Jeg har lyst til å gi en stor takk til Statens vegvesen, som har ledet arbeidet på en fortreffelig måte under krevende forutsetninger. Jeg vil også takke entreprenøren Pnc Norge Infrastructure, sammen med mange underleverandører, for jobben som er gjort, sa statsråden i sin tale.

– Dette var utrolig kjekt å få være med på. Jeg vet hvor mye broa betyr for Kristiansand. Det har vært et krevende prosjekt å gjennomføre med 50.000 biler som har passert hver dag, samtidig som man har bygget broa. Men nå har byen fått to fullverdige broer i hver retning, med kollektivfelt og gode forhold for gående og syklende, la statsråden til.

Til stede under åpningen var òg Ingrid Dahl Hovland, Kjell Inge Davik, Ingunn Foss, ordførerne i Kristiansand og Agder fylkeskommune, tidligere vegsjefer og mange andre.

Det ble på alle måter en festdag, med mye skryt og bare gode skussmål for prosjektleder Jan Helge Egeland og teamet hans.

På projektets Facebookside kan du se flere bilder m.m. fra åpningsseremonien.

Om prosjektet. Video: Laget av studenter på Universitetet i Agder for Statens vegvesen, Utbygging.
Aktuelt for fylke(r): Agder