Artikkelen er over to år gammel, og innholdet kan være utdatert.

Statens vegvesen skal utføre grunnboringer for å få mer informasjon om grunnforholdene i forbindelse med ombygging av Hammersborg- og Vaterlandstunnelen.

I uke 3 planlegger Statens vegvesen å starte med grunnboringer i områdene rundt tunnelene. Boringene vil kunne pågå i omtrent fire uker, til og med uke 6.

Arbeidet kan i perioder virke støyende i enkelte områder nær Trefoldighetskirken og Det gamle bibliotek, Grubbegata, Kristparken, Bernt Ankers gate, Badstugata og Torggata nær Arbeidersamfunnets plass og Youngstorget. Arbeidene utføres av NGI (Norges Geotekniske Institutt) for Statens vegvesen.

Arbeidet som skal utføres er:

Grunnboring med beltegående maskin

Støyende arbeider

Selve grunnboringene utføres ved at tynne stålstenger påmontert en borespiss presses ned i bakken. Arbeidet kan oppleves som særlig støyende når det bores i berg. Støyen er ikke kontinuerlig og vil forflyttes i løpet av arbeidsperioden. En grunnboring er normalt ferdig i løpet av en time og inntil to arbeidsdager.

Arbeidstid

Arbeidene vil pågå på hverdager i uke 3, 4, 5 og 6 i tidspunktet mellom kl. 07.00-16.00. Arbeidet vil ikke pågå i helger eller på helligdager.

Vi beklager de ulemper dette arbeidet måtte medføre for beboere i området.

Kontaktpersoner:

Cecilie Hallingstad, geolog
Telefon: 99 23 98 76
E-post:

Hilde Weiby, nabokontakt
Telefon: 980 08 249
E-post:

 

Aktuelt for fylke(r): Oslo