Bestille på nett

For å kunne bestille nytt førerkort på nett må førerkortet ditt være mistet eller frastjålet, og meldt tapt.

For utstedelse av nytt førerkort ved bestilling og betaling på nett er prisen 140 kroner. Du kan betale med Visakort, Mastercard eller BankAxess.

Er bildet ditt tatt før 01.01.2012, du har endret navn eller dine førerkortklasser har utløpt og må fornyes, må du møte på en trafikkstasjon for å bestille nytt.

Når du fornyer førerkortet på nett er du selv ansvarlig for å makulere det gamle førerkortet ditt. Du kan makulere førerkortet selv, eller levere det inn til en trafikkstasjon. Merk at det gamle førerkortet blir ugyldig når du fornyer førerkort. Dette gjelder ikke hvis du har meldt førerkortet ditt mistet/frastjålet.

Bestille på trafikkstasjon

Når du møter på trafikkstasjonen må du ha med deg gyldig legitimasjon. Du trenger ikke bestille time på forhånd, det er bare å møte opp. Må du ha nytt bilde, tar du det på trafikkstasjonen.

For utstedelse av nytt førerkort ved bestilling og betaling på trafikkstasjon er prisen 300 kroner. Må du ha nytt bilde kommer det et tillegg på 80 kroner. På trafikkstasjonene kan du betale med bankkort (debetkort), og de fleste tar også imot kontanter. Kredittkort aksepteres ikke.

Det nye førerkortet blir sendt i posten til deg med normal leveringstid inntil sju virkedager.