Bookingsystemet for grensepasseringer mellom Estland og Russland heter Go Swift, og alle som skal krysse den estiske grensen må booke plass.

Forhåndsbooking kan gjøres på estisk, engelsk eller russisk via www.estonianborder.eu eller per telefon +37 26 98 91 92.

Køsystem og venteområde

Dersom du ikke har foretatt booking på forhånd kan du stille deg i en fysisk kø når du ankommer grenseområdet. Du kommer da bakerst i køsystemet. Kostnaden for selve bookingen er en euro, i tillegg følger en fast avgift for å komme inn på venteområdet. Denne avgiften varierer noe på de forskjellige grenseovergangene. Venteområdet er en offisiell parkering nær grenseovergangen, hvor kjøretøy som har booket plass kan vente frem til det blir deres tur til å krysse grensen.

Beregnet tid

Hvor mye tid du må beregne ved grensen avgjøres av kjøretøyklasse, og om plass i ventesystemet er booket på forhånd. D kjøretøy som har booket plass på forhånd må møte opp 1 time før de skal krysse grensen. C kjøretøy med forhåndsbooking må møte opp 3 timer før. Uten forhåndsbooking må det dobbelte beregnes i ventetid.

 Estiske transportmyndigheter oppfordrer alle reisende til å booke plass på forhånd. Øvrig informasjon finner du på www.estonianborder.eu.