I podkasten «Snakk i vei» deler vi informasjon og kunnskap som du som trafikant kan dra nytte eller lærdom av.

Hør episodene der du laster ned dine podkaster til vanlig. Du finner alle episodene hos Acast. Hør alle Snakk i vei-podkastene (Acast.com). Det kommer en ny episode annenhver tirsdag.

Hva kan du bruke Rasteplassene til?

I dag er det nesten 450 rasteplasser langs riks- og europaveiene. Der kan du som reiser, strekke litt på beina, ta en dopause eller spise nisten din.

Statens vegvesen etter Tretten bru rapport:
Vi har gjort feil, nå skal vi rydde opp!

En ekstern gjennomgang viser at Statens vegvesen gjorde flere alvorlige feilvurderinger når det gjelder Tretten bru. Nå iverksetter Vegvesenet tiltak for å rydde opp.

Kjøretips for sikker vinterkjøring

Tommy Rustad, yrkessjåfør og tidligere bilsportutøver, deler viktige tips for å ferdes trygt på norske vinterveier, sammen med opplæringsansvarlig i Statens vegvesen, Øyvind Lund. Det handler om elbiler på vinterføre, friksjon, dekkvalg, firehjulstrekk vs. tohjulstrekk, brøytebiler på veien, og mye mer.

 Dronene i Statens vegvesen redder liv!

Statens vegvesen er kanskje Norges største samferdselsaktør innen bruk av droner! Etaten har tatt i bruk droner for å blant annet forbedre trafikksikkerheten. Dronene brukes derfor hver dag til å overvåke ras, gjøre bruinspeksjoner og etterforske ulykker for å nevne noe. Tore Magnus Follinglo , dronesjef i Statens vegvesen, er gjest i Snakk i vei.

Ekstremvær: Farevarslene hjelper deg med å forstå alvoret

Vinteren er over oss, med gule, oransje og røde farevarsler om uvær, skred- og flomfare. Hva betyr de ulike varslene? Hvordan forholder Statens vegvesen seg til dem? Og ikke minst, hvordan skal du som trafikant bruke denne informasjonen?

Her er årsakene til at 116 mennesker mistet livet på de norske veiene i fjor 

I 2022 ble 116 personer drept i 105 dødsulykker i trafikken i Norge. En helt fersk rapport som nettopp er utarbeidet viser hvorfor disse ulykkene skjedde. Og vi nærmer oss samme dødstall i år - så hva blir veien videre?

Vi oppgraderer sikkerheten i 200 tunneler. Hvorfor? Og hvordan?

Ny teknologi og strengere sikkerhetskrav er noe av bakgrunnen for at Statens vegvesen er i ferd med å oppgradere om lag 200 tunneler landet rundt. Arbeidet er helt nødvendig, men skaper også utfordringer og frustrasjon blant trafikantene.

Regelendring har reddet mange barn fra trafikkdøden

Før var det ingen sikring av barn i bil og man risikerte løse unger som fløy fra baksetet og traff dashbordet ved en bråstopp eller krasj. Mange barn døde på denne måten. I år er det 40 år siden det ble påbudt å sikre barna i bilen . Hvordan er tallene i dag? Gjester i podkasten er Inggard Lereim og Guro Ranes.

Slik står du på teoriprøven!

Teoriprøven på bil er annerledes i dag enn tidligere – men er den vanskeligere? Og er det mange som stryker, i tilfelle hvem er det som stryker? Og hva er de beste rådene for å bestå prøven – de rådene får du her!

Er vi rigget for en ny "Hans"?

Ekstremværet "Hans" har ført til store vannmasser. Hus og kjellere har vært under vann og det ble både stengte og ødelagte veier. Har vi veier som er godt nok og rusta til en våtere og villere vær fremtiden?