Artikkelen er over ett år gammel, og innholdet kan være utdatert.

Pleier du å kjøre av fra E16 mot Sylling (fv. 285)? Eller kommer du fra Sylling og skal kjøre E16 i retning Oslo? Les videre!

På grunn av byggingen av nye E16 Bjørum-Skaret blir det endret kjøremønster ved Skaret i tre måneder fremover. Det vil bli godt skiltet, så følg skiltingen vår!

Kartutsnittet illustrerer endringene i av/påkjøring mellom E16 og fylkesvei 285. (Kart: Google maps)
Kartutsnittet illustrerer endringene i av/påkjøring mellom E16 og fylkesvei 285. (Kart: Google maps)

Vi skal bygge ny avkjøringsrampe

Statens vegvesen og Skanska skal bygge om veien og området rundt der avkjørselen er i dag, og skal også bygge en ny avkjøringsrampe. Det blir omfattende anleggsarbeid i området i tre måneder, derfor må vi stenge dagens avkjøringsrampe til fylkesvei 285 oppe på Skaret.

Avkjøringen vil være stengt fra mandag 17.4.23 (midnatt) til mandag 10.07.23.

Stengingen av avkjøringen vil gi endret kjøremønster for alle som kommer kjørende i retning vest (fra Sollihøgda/Oslo) og som skal kjøre mot Sylling. Det blir også endret kjøremønster for de som kommer fra Sylling som skal i retning Oslo. Dersom du kommer kjørende fra Hønefoss og vil ta av mot Sylling blir avkjøringen som før.

Slik blir omkjøringen

Kommer du på E16 fra Sollihøgda/Oslo i retning Skaret følger du E16 videre gjennom Skarettunnelen, der må du følge anvist omkjøring gjennom Sønsterudtunnelen vest. Umiddelbart etter tunnelen kommer du til et midlertidig kryss som vi nå har etablert. I dette krysset må du snu og følge E16 tilbake i retning Oslo før du kan ta av til fv. 285 rett før Skaret-tunnelen.

For deg som kommer fra Sylling, vil du i krysset hvor du vanligvis tar til høyre for å komme på E16 måtte svinge til venstre og kjøre en ekstra liten «sløyfe» på Skaretvegen/E16 og følge skiltingen videre.

Det blir tatt ekstra hensyn til mye trafikanter. Vi takker for tålmodigheten og beklager eventuelle ulemper dette måtte medføre for deg som er trafikant.

Aktuelt for fylke(r): Oslo, Viken