Artikkelen er fra 2020, og innholdet kan være utdatert.

Statens vegvesen har valgt ut tre entreprenører til å jobbe videre med totalentreprisen for rassikringsprosjektet på E16 gjennom Kvamskleiva i Valdres

• Arbeidsfellesskap mellom Kruse Smith AS og Brødrene Dokken AS

• Arbeidsfellesskap mellom Anlegg Øst, Leonard Nilsen og Sønner AS og Gjermundshaug anlegg AS

• Hæhre Entreprenør AS

- Vi har brukt tiden på å sjekke referanser og se på sammenlignbare prosjekt som entreprenørene og prosjekterende har gjennomført, sier byggeleder Edvin Rye i Statens vegvesen.

 

Gode forutsetninger

Han mener de tre utvalgte alle har gode forutsetninger for å lage gode byggeplaner for den 5,4 kilometer lange strekningen inkludert 1,8 kilometer tunnel. De to konstellasjonene som ikke nådde opp i denne runden, Bertelsen og Garpestad AS og Impresa Pizzarotti & S.p.A, har også gjort et godt inntrykk.

- Alle selskapene var kvalifisert til å gjøre jobben, sier Rye.

Første tilbud 14.august

De tre prekvalifiserte deltakerne skal levere inn sine første tilbud 14. august. Deretter blir det forhandlinger mellom Vegvesenet og entreprenørene. I slutten av september skal de levere inn det siste tilbudet.

- Planen er å velge entreprenør og skriver under kontrakt i slutten av oktober. Da håper vi å være i gang med anleggsarbeidet i november, sier Rye.

Byggeleder Edvind Rye i Statens vegvesen tar med seg tre entreprenører videre i arbeidet med ny E16 gjennom Kvamskleiva.
Byggeleder Edvin Rye og Statens vegvesen tar med tre entreprenører videre i arbeidet med ny E16 gjennom Kvamskleiva.

Anlegget skal stå ferdig i februar 2023

-Vi gleder oss til å komme i gang sammen med entreprenøren for å sikre gode og rasjonelle løsninger, som skal gi oss en trygg og effektiv veg gjennom Kvamskleiva, sier Rye.

Det vil være mulig å få inntil 100 millioner i fradrag i tilbudssummen for den som skisserer gode planer for hvordan jobben skal løses og som har den rette kompetansen for å utføre jobben.

 

Aktuelt for fylke(r): Innlandet