Artikkelen er over ett år gammel, og innholdet kan være utdatert.

Hans Christian Berge fikk som første passerende æren av å erklære gang- og sykkelbroen over E18 mellom Oksenøyveien og Philip Pedersens vei for åpnet

Som første syklist over broen ble Hans Christian Berger praiet som snorklipper
Som første syklist over broen ble Hans Christian Berger praiet som snorklipper Foto: Dagrunn Husum

– Dette var jo en ny  opplevelse. I ett minutt følte jeg meg som en ordfører, smilte Hans Christian Berger som sykler mellom Stabekk og Fornebu hver dag, hele året. Det uplanlagte "ordfører-oppdraget" som snorklipper  ble gjennomført med glans, godt flankert av snorholderne Hege Gran-Henriksen (byggeleder) og Therese Grøttumsbråten (nabokontakt).  

Lettere adkomst for bussreisende

Den nye gang- og sykkelvegbroen mellom Oksenøyveien og Philip Pedersens vei i Bærum er riktignok midlertidig. Men den vil bli stående helt til E18-delen av prosjektet E18 Lysaker–Ramstadsletta åpner, noe som skjer om cirka seks år. Broen, med et hovedspenn over E18 på 64 meter er en elementbro, som er levert av Vegvesenets egen bruberedskapsavdeling. Åpningen av gang- og sykkelvegbroen er også godt nytt for alle som reiser med buss og som i lang tid har måttet gå en lengre omvei for å komme til bussholdeplassen i østgående retning. Med gangbroen på plass er Oksenøyveien bussholdeplass i retning Oslo flyttet nærmere broen.

– Vi er glade for at vi nå kan tilby både skolebarn, kollektivreisende og andre en bedre og tryggere kryssing av E18 enn den midlertidige undergangen som til nå har tjent som krysningspunkt, sa byggeleder Hege Gran-Henriksen.

Nå forsvinner undergangen

For med gang- og sykkelvegbroen åpnet, kunne Vegvesenet og entreprenør Skanska si «snipp snapp snute» til den noe mørke og trange undergangen mellom Riiser-Larsens vei og Oksenøyveien. Arbeidet med å rive denne er allerede i gang.

Rampen fra Riiser-Larsens vei er ikke helt ferdig enda. Fram til denne er klar, må syklister som kommer vestfra sykle Professor Kohts vei helt til Philip Pedersen vei.  

Aktuelt for fylke(r): Viken