Artikkelen er over to år gammel, og innholdet kan være utdatert.

Fra 23. november kan du ikke lenger kjøre av eller på E18 ved Strand. Da stenger av- og påkjøringen for godt grunnet midlertidig omlegging av E18.

Kartskissen viser kjøremønster etter stenging av av- og påkjøringen til E18 ved Strand

På prosjektet E18 Lysaker-Ramstadsletta pågår det forberedende anleggsarbeider mellom Fornebukrysset og Strand. Som del av anleggsarbeidet vil det framover bli flere midlertidige omlegginger av europavegen. Først ut er omleggingen ved Strand i Bærum der både øst- og vestgående felt av E18 skal legges mot sør.

Arbeidet innebærer at den nåværende av- og påkjøringen til E18 fra Strand må stenges. Fra 23. november vil det kun være anleggstrafikk som vil ha av- og påkjøring til europavegen her.

Betyr lengre omkjøring

Samtidig som Vegvesenet stenger av- og påkjøringen ved Strand for godt, så stenges også bommen som er satt opp i krysset mellom Fagerstrandsveien og Strandalleen. Bommene i Bjerkealleen, Michelets vei og gamle bommen i Fagerstrandveien blir låst i åpen stilling. Det er også forbud mot gateparkering fi Michelets vei øst for folkehøyskolen.

Det betyr at de som bor vest for bommen fra 23. november må bruke avkjørselen ved Høvik, mens de som bor øst for bommen kan bruke avkjørselen ved Fornebu.

– Vi forstå at denne denne omkjøringen vil være en ulempe for de som bor i området. Men håper på forståelse for det er nødvendig, og vi vil skilte så godt vi kan for å unngå ekstra trafikk på lokalveiene, sier byggeleder Hege Gran-Henriksen. Hun sender en oppfordring til alle bilister som skal til E18 om å kjøre på E18 framfor å vege boligveiene langs europavegen.  

Undergang under E18 ved Strand vil fremdeles være åpen for trafikk. Men denne har en høydebegrensning på 3,2 meter.

Byggeleder Hege Gran-Henriksen
Byggeleder Hege Gran Henriksen
Aktuelt for fylke(r): Viken