Artikkelen er over to år gammel, og innholdet kan være utdatert.

"En manns søppel, en annen manns skatt". Med det i bakhodet åpnet Skanska denne uken container med «skatter» fra sanerte bygg på E18 Lysaker-Ramstadsletta.

Jon Krogvold fra Skanska ønsket vegnaboer og andre velkommen til å forsyne seg fra gjenbruksskatter fra Vestkorridoren
Jon Krogvold fra Skanska ønsket vegnaboer og andre velkommen til å forsyne seg fra gjenbruksskatter fra Vestkorridoren

I juni i år startet anleggsarbeidene mellom Fornebukrysset og Strand. Dette er en del av de forberedende arbeidene på prosjektet E18 Lysaker-Ramstadsletta, som er første etappe av Vestkorridoren. Til nå har entreprenør Skanska Norge AS sanert og revet rundt 120 bygg og boliger. Funn av gjenbrukbare gjenstander er  plukket ut og samlet i en stor container. 

-Vi ønsker å slå et slag for bærekraft og gjenbruk. Målet vårt er at stoler, bord og andre ting vi har funnet skal tilfalle lokalsamfunnet, sier Jon Krogvold som er Skanskas YM-koordinator på Vestkorridoren-prosjektet og en av initiativtakerne bak gjenbrukscontaineren.

Gjenbruk til lokalsamfunnets beste

I går åpnet han conteinerdørene på vid vegg og inviterte Vestkorridorens naboer og andre interesserte til å hente det de måtte ønske. Og Bæringene lot ikke til å vente på seg. Allerede før dørene åpnet hadde flere samlet seg på grusplassen ved Telenor Arena for å sikre seg gjenbruksskatter. Både pallekarmer, hyller, bord, stoler, skrivepulter og andre gjenstander fikk bein å gå på.

Og om det var første, så blir det nokså sikkert ikke siste gangen at gjenbrukscontaineren åpner dørene på denne måten.

-Det er kjempeflott om vi på denne måten kan bidra til at ting som ellers ville ha blitt kastet kan brukes på nytt. Vi ønsker derfor å ha periodevise tidspunkter der lokalbefolkning inviteres til å hente ut ting fra containeren, sier YM-koordinator Krogvold.

-Det er flott å kunne bidra til at ting kasom ellers ville ha blitt kastet kan brukes på nytt, mener Krogvold
Aktuelt for fylke(r): Bærum