Artikkelen er over to år gammel, og innholdet kan være utdatert.

Trær med fuglereir og gamle trær blir merket og holdt unna når Skanska snart skal hogge trær og busker for å gi plass til anleggsarbeidet på Ramstadsletta

foto: YM-koordinator Lisa Gärtner, Skanska
Lisa Gärtner er Skanska s koordinator for ytre miljø på kontrakten Strand-Ramstadsletta. Denne uken er Skanska ute for å merke trær som er gamle eller som har fuglereir før anleggsarbeidet starter for fullt Foto: Nina Mari Jørgensen

Forberedelsene til anleggsarbeidene på Ramstadsletta er i gang. Om ikke lenge vil store anleggsmaskiiner rulle inn i området for å blant annet starte jobben med å bygge deler av Høviktunnelen. Som en del av forberedelsene er Skanskas folk ute tidlig om morgenen for å lytte etter fuglesang. Grunnen til at de gjør det, er at de må forsikre seg om at det ikke finnes reir i trær og busker som må tas ned for å gi plass til de store anleggsmaskinene som snart ruller inn i området. For å ivareta sikkerheten for både mannskap og omgivelser, må nemlig rundt 50 små og store trær, hekker, busker fjernes før anleggsarbeidene starter for fullt her .

Tre med reir får stå  

Men ingen trær eller busker som har reir med hekkende fugl skal fjernes. Her er fristen satt til 15. juli for å være sikker på at de små, nyklekkede nøstene kommer seg på vingene og flytter fra reiret før treet evt. fjernes.
I tillegg til å ta hensyn til hekkende fugler, prøver Vegvesenet og Skanska også ta vare på store, fine, gamle trær. Disse blir nå merket slik at man skal være sikker på at de unnslipper møtet med motorsaga når andre trær må tas ned.   

Merket tre på Ramstadsletta
Gamle, flotte trær blir merket og får stå i fred på Ramstadsletta