Artikkelen er over to år gammel, og innholdet kan være utdatert.

Et kjent, og for enkelte, kjært syn forsvinner om kort tid for godt på Strand. Nå starter nemlig arbeidet med å rive Shell-stasjonen.

Shell-stasjonsbygget som nå skal rives for å gi plass til byggingen av E18 Lysaker-Ramstadsletta, så dagens lys på 1990-tallet. Men det har vært drift av bensinstasjon på eiendommen helt tilbake til 1950-tallet.

En travel pit-stop på E18

I løpet av stasjonens «levetid» har utallige E18-vegfarere svingt innom  den døgn-åpne stasjonen på Stran for å få seg en wienerpølse eller kopp kaffi, måle lufttrykket på bilen, fylle drivstoff, kjøpe bilvaskemiddel eller annet som stasjonen har tilbydd. I tillegg til alle kundene som har gjestet stasjonen, har den også opplevt både å bli kåret til landets nest beste Shell-stasjon, og eksplosjon grunnet gasslekkasjer.

Sanering starter denne uken

Men nå er det altså slutt. I august 2021 stengte stasjonen for siste gang, og alle som kjørte forbi den en gang så travle Shell-stasjonen i løpet av høsten, kunne konstatere at denne etter hvert ble tømt og forlatt. Og denne uken starter Statens vegvesen og entreprenør Skanska jobben med å rive stasjonen. I forkant av rivingen er det gjort en større jobbe med å identifisere miljørisiki og andre miljøforhold som må følges nøye. Arbeidet starter med sanering, før det går slag i slag med riving samt fjerning av tanker, helt til Shell-stasjonen til slutt kun er et minne.

Shell-stasjonen på Strand rives denne uken
I januar ble Shell-stasjonen på Strand revet og tankene fjernet. Foto: Paul Anton Solheim