Et kjent, og for enkelte, kjært syn forsvinner om kort tid for godt på Strand. Nå starter nemlig arbeidet med å rive Shell-stasjonen.

Shell-stasjonsbygget som nå skal rives for å gi plass til byggingen av E18 Lysaker-Ramstadsletta, så dagens lys på 1990-tallet. Men det har vært drift av bensinstasjon på eiendommen helt tilbake til 1950-tallet.

En travel pit-stop på E18

I løpet av stasjonens «levetid» har utallige E18-vegfarere svingt innom  den døgn-åpne stasjonen på Stran for å få seg en wienerpølse eller kopp kaffi, måle lufttrykket på bilen, fylle drivstoff, kjøpe bilvaskemiddel eller annet som stasjonen har tilbydd. I tillegg til alle kundene som har gjestet stasjonen, har den også opplevt både å bli kåret til landets nest beste Shell-stasjon, og eksplosjon grunnet gasslekkasjer.

Sanering starter denne uken

Men nå er det altså slutt. I august 2021 stengte stasjonen for siste gang, og alle som kjørte forbi den en gang så travle Shell-stasjonen i løpet av høsten, kunne konstatere at denne etter hvert ble tømt og forlatt. Og denne uken starter Statens vegvesen og entreprenør Skanska jobben med å rive stasjonen. I forkant av rivingen er det gjort en større jobbe med å identifisere miljørisiki og andre miljøforhold som må følges nøye. Arbeidet starter med sanering, før det går slag i slag med riving samt fjerning av tanker, helt til Shell-stasjonen til slutt kun er et minne.

Shell-stasjonen på Strand rives denne uken
I januar ble Shell-stasjonen på Strand revet og tankene fjernet. Foto: Paul Anton Solheim