Artikkelen er over to år gammel, og innholdet kan være utdatert.

Statens vegvesen skal sammen med redningsetatene gjennomføre brannøvelse i tunnelene for å teste vifter og sikkerhetssystemer.

Tirsdag 14. juni vil det pågå øvelse i den 9,4 km lange Lyshorntunnelen mellom Rådal og Endalausmarka og 15.juni gjennomføres det øvelse i Råtunnelen, Søråstunnelen og Skogafjellstunnelen.

Trafikanter vil kunne oppleve røyk fra tunnelmunningene

Øvelsene foregår inne i tunnelene, men det vil være røyk og en del kjøretøy med blålys i portalområdene i hver ende. Brannøvelsen skjer ved at det tennes på inni kontainere plassert i tunnelene.

I forbindelse med øvelsen i Lyshorntunnelen vil trafikken i Fanavegen kunne bli berørt av røyk som kommer ut fra Lyshorntunnelen på Rådal-siden, og likeledes vil det i forbindelse med øvelsene i Råtunnelen og Søråstunnelen kunne komme ut røyk på ved tunnelmunningen, samt i Rådalen. I forbindelse med øvelsen i Skogafjellstunnelen vil det kunne komme ut røyk fra tunnelmunningen i Endalausmarka. Vi ber trafikanter være oppmerksomme og kjøre etter forholdene.

Statens vegvesen holder beredskapsøvelser i riksvegtunneler sammen med nødetatene. Dette er det krav om. Hovedformålet med slike øvelser er å teste sikkerhetssystemer og holde nødetatene oppdatert på den aktuelle tunnelen og sikkerhetsutstyret i den, trene samhandling og kommunikasjon, og øve ferdigheter og innsats.

Bilde som viser brannbil i tunnel og skilt påskrevet "øvelse". Bildet er fra en øvelse i Nishammartunnelen i 2018.
Illustrasjonsbilde fra en brannøvelse i Nishammartunnelen i 2018 Foto: Silje Drevdal/Statens vegvesen
Aktuelt for fylke(r): Vestland, Bjørnafjorden, Bergen