Artikkelen er fra 2019, og innholdet kan være utdatert.

I dag var det prøvetur over Tana bru.

Nye Tana bru er nå landfast og milepælen markeres av Statens vegvesen sammen med den politiske og administrative ledelsen i Tana kommune og hovedentreprenørene HAK Entreprenør og Vistal.

Byggearbeidet startet i januar 2017, og nå er hele den ruvende profilen på plass over Tanaelva. De siste sveisearbeidene på brubjelkene er i gang. De tilstøtende vegene har fått ett lag med asfalt, mens de resterende arbeidene på veg og fortau skal tas til våren.

På selve brua skal det legges 500 tonn asfalt – noe som tilsvarer 10 fullastede trailere.  

Brua skal etter planen settes i trafikk i august 2020.

– Fortsatt gjenstår en god del arbeider som krever andre værforhold enn det vi normalt har på denne tiden av året, så i samarbeid med entreprenøren har Statens vegvesen besluttet at utførelsen av restarbeidene forskyves til våren, sier prosjektleder Kaare Ramberg i Statens vegvesen i Finnmark.

I tillegg til at selve brua er et landemerke i Tana-landskapet, vil lyssettingen av brua vil bli det mest spektakulære som er gjort på denne type anlegg i verden. Ca. 1200 lys med individuell styring skal monteres i rekkverket, og sammen med ulike lysprogrammer vil det være mulig å vise ulike lysshow vises over året. 

 

 

Ordfører Helga Pedersen var blant de første glade vandrere over Nye Tana bru.
Ordfører Helga Pedersen (foran til høyre) var blant de første som vandret over den nye brua, sammen med Tana kommune, Statens vegvesen, entreprenører og presse. Foto: Frank Martin Ingilæ
Aktuelt for fylke(r): Troms og Finnmark