Artikkelen er over ett år gammel, og innholdet kan være utdatert.

I morgen sprenges den første salven for å bygge ny E6 sør i Grane kommune på Helgeland. Meld deg på vår SMS varsling for sprenging.

Tirsdag 28. mars sprenger entreprenøren Johs J. Syltern den første salven for å bygge ny E6 på strekningen Trøndelag grense–Lille Majavatn. De nærmeste naboene til arbeidet vil alltid bli varslet før det sprenges. Det sørger entreprenøren for. Men det er ofte flere som kan ha nytte av å motta et SMS varsel før det smeller.

Snart klart for første salve. Johs J. Syltern har begynt bygging av ny E6 Trøndelag grense-Lille Majavatn. Foto: Weam Tesfazghi Weldegabrail, Statens vegvesen.
Snart klart for første salve. Johs J. Syltern har begynt bygging av ny E6 Trøndelag grense-Lille Majavatn. Foto: Weam Tesfazghi Weldegabrail, Statens vegvesen.

Planlegg turen

For deg som ofte kjører strekningen er det kjekt å vite når vegen blir stengt for sprenging. Da er det lettere å planlegge turen, enten det er en privat reise eller du kjører i transportnæringen.

Kan skremme dyr

Noen har husdyr som kan bli skremt av støyen selv om de ikke bor så nært at steinsprut utgjør noen fare for folk eller fe. Da er det greit å vite når salven går av, slik at man til eksempel kan holde hunden inne eller følge ekstra nøye med buskapen.

Meld deg på vår varslingstjeneste her: Nabovarsling.no - E6 Trøndelag grense-Majahaugen og E6 Flyum-Lille Majavatn

E6 Trøndelag grense–Lille Majavatn er siste delparsell i den store E6 Helgeland utbyggingen fra fylkesgrensen til Saltfjellet. Den nye vegen skal stå ferdig i siste del av 2024.

Aktuelt for fylke(r): Nordland, Grane