Artikkelen er fra 2016, og innholdet kan være utdatert.

Liv Signe Navarsete smilte fra øre til øre mens hun diskuterte rv.7 mot rv. 52. Aldri har hun vært med på lignende!

KVU-verksted? Nei, jeg har aldri vært med på noe lignende. Jeg har rett nok bestilt mange KVU-er, men aldri vært med på å lage en, sier den tidligere statsråden.

Alle teller likt


Hun fortsetter å smile bredt, understreker hvor bra hun synes denne arbeidsformen er.  Faktisk var det heller ikke planen for henne å komme til møtet på Gol. Derfor var hun ikke en av de 90 påmeldte. Like selvsagt fikk hun også være med, i KVU-verkstedet blir alle stemmer hørt. Også stemmen til en tidligere statsråd, selv om den ikke teller mer enn de andre.
- Jeg synes dette verkstedet har gitt meg mye kunnskap.
Hun har stor tro på samarbeidsformen, fordi man møter sammen med folk som ikke har lik mening.  For KVU rv.7/rv.52 Gol-Voss er det vitterlig to alternativer. Enten rv.7 over Hardangervidda eller rv. 52 over Hemsedalsfjellet.

KVU-noviser001 (Custom)
Liv Signe Navarsete

Gemyttlig tone


- Her sitter vi sammen med en god tone. Vi er uenige, men det skal være slik.
- Hvilken vil veg vil du velge?
På tomannshånd nøyer Liv Signe seg med å svare med øynene, liksom for å understreke at det er rv.52 som bringer deg raskest til Sogndal.  Ut i hele salen hever hun stemmen litt seinere.
- Jeg skulle gjerne hatt alle fjellovergangene, men det går ikke.  Hvis vi velger bort rv.52 betyr det at vi mener det finnes et stort område fra Sognefjorden til Ålesund som vi ikke skal satse på.
På den andre siden av bordet til Liv Signe sitter Heidi Granli fra Arbeiderpartiet. Hun er også på sitt første KVU-verksted.

KVUVevven011
Heidi Granli, ordfører Gol kommune

Ordfører i vertskommunen


- Jeg synes dette er spennende. Det er også veldig interessant å diskutere samferdsel så bredt, sier 30-åringen som er ordfører i Gol kommune.  Ordfører har hun ikke vært lenger enn siden siste valg.  Fra en konseptvalgutredning til asfalten legges, vet hun det går en god stund.  Nettopp derfor synes hun det er bra slike verksteder blir holdt.
- Jeg synes særlig andre delen av verkstedet var den beste. På starten av dagen satte vi oss ned der vi kjente de andre rundt bordet. Etter lunsj ble vi delt inn slik at vi møtte flere med andre meninger. Det var veldig interessant, sier ordføreren.

Fra bakerste benk:


Bakerst i venstre hjørne i salen satt fire menn for seg selv, ingen av dem var blant de 90 påmeldte deltagerne. Dette var nemlig pressebordet.  En av de fire var Terje Eggum fra Sogn Avis, han har heller ikke deltatt på et KVU-verksted før.
- For oss som  journaliser er dette veldig flott.  Vi får jo servert intervjuobjektene våre på et fat, smiler han og legger til at arbeidsmøtet også er til god hjelp når kunnskap skal fylles på

KVUGol008 (Custom)
Arbeid rundt borda på KVU verksted Golvoss

Aktuelt for fylke(r): Vestland, Viken