Artikkelen er over to år gammel, og innholdet kan være utdatert.

Statens vegvesen har mottatt fire søknader fra entreprenører som ønsker å bli prekvalifisert for strekningen Sør-Tjora til Kontinentalvegen i Sola kommune

Bildet viser et oversiktsbilde av Rv,509
Dronefoto over Rv. 509. Foto: Anko

Entreprenørene som har søkt er: Stangeland Maskin AS, Nordbø Maskin AS, Bjelland AS og Aldeso Consrucciones S.A.

Det er tre lokale entreprenører og et spansk selskap som ønsker å bygge den neste etappen av Rv.509 Transportkorridor Vest (TKV), som er en del av Bymiljøpakken.

Bildet viser et portrett av prosjektleder Geir Strømstad
Prosjektleder Geir Strømstad. Foto: Øyvind Ellingsen/Statens vegvesen

– Det var litt mindre deltagelse enn det vi trodde i forhold til de som hadde meldt sin interesse. Vi skal nå gå gjennom søknadene og velge ut tre som skal bli med i selve konkurransen, sier prosjektleder Geir Strømstad i Statens vegvesen.

Det skal bygges ny firefelts riksveg fra Sør-Tjora til Kontinentalvegen i Sola kommune. Etappen er en del av prosjektet Transportkorridor Vest som strekker seg fra Sømmevågen til Sundekrossen. Fra Sømmevågen til Sola skole er ny firefelts riksveg allerede ferdigstilt.

– Vi ser frem til å komme i gang med den neste etappen på Transportkorridor Vest (TKV). Det skal bygges 2,1 kilometer ny firefelts vei, og sykkel og gangstier, sier Strømstad, og legger til at det er lagt opp til oppstart etter kontrakts signering i mai/juni 2022.

Aktuelt for fylke(r): Rogaland