Statens vegvesen varsler støyende arbeider 15.-17. august og 24. august.

I perioden 15.-17. og 21.-22. august  i tidsrommet 07.00-22.00 vil det på støyende arbeider i forbindelse med oppgraderingen av tunnellokkene på E18 Bygdøy og Sjølyst.

Tidliger denne uken varlset vi støyende arbeider 15.-17. august og 24. august. Arbeidene som var planlagt til den 24. august er fremskyndet og skjer 21. og 22. august i stedet.

Spunting/ vegger av stål

-Vi holder på å oppgradere tunnellokkene. Denne uken skal vi vibrere ned spuntnåler. Det er vegger av stål vi setter ned i bakken for å holde massene unna der vi arbeider. Får å få på plass disse på riktig sted brukes en metode som består av en kombinasjon av vibrering og bankin. Dette er støy som vil merkes godt forklarer byggeleder i Statens vegesen, Øyvind Sæther.

-Vi starter opp spuntarbeidet i morgen, tirsdag ca 07.00 og vil holde på ut torsdag. Deretter vil vi jobbe mandag og tirsdag 21. og 22. august. Støyen vil ikke være konstant, men på og av gjennom hele tidsperioden, sier Sæther.

Snart endring i trafikkmønsteret

-Nå er vi inne i siste del av den mer omfattende fasen av prosjektet. Gjennom hele sommeren har vi arbeidet døgnet rundt med å skifte ut rørkulverten for Hoffselva som går på tvers under Sjølystlokket. Nå er vi snart gjennom og kan dermed åpne to kjørefelt i hver retning på E18. Det skjer etter planen mot slutten av august og er en milepæl vi gleder oss til å nå, sier Sæther.

Etter at vi er ferdige med Hoffselvakulverten gjenstår generelle oppgraderingarbdier på tunnellokkene. Dette vil i hovedsak gjøres på nattestid og dermed berøre dagtrafikken i langt mindre grad.

Prosjektet er etter planen ferdig gjennomført i slutten av oktober.

HAB Construction AS er utførende entreprenør på stedet.

Aktuelt for fylke(r): Oslo