Artikkelen er over ett år gammel, og innholdet kan være utdatert.

Det blir likevel grunnboringer i Porsgrunnelva denne vinteren. Årsaken er at endelig bevilgning ble noe større enn forslag til planbudsjett.

Grunnundersøkelser i Porsgrunnselva på nevnte strekning er ledd i forberedelsene til planarbeidet med ny rv. 36 fra Skjelsvik til Skyggestein.

Grunnundersøkelsene skulle opprinnelig startet alt i midten av januar, men ble avlyst fordi en trodde det ikke var nok penger da planbudsjettene for 2023 ble kuttet med 30 prosent.

– Nå har vi fått tildelt noe mer penger slik at vi kan gjennomføre undersøkelsene som først planlagt, forteller avdelingsdirektør i Utbyggingsområde sørøst, Ingunn Foss.

Multiconsult ble i fjor tildelt kontrakten på grunnundersøkelser i Porsgrunnselva i 2023, men oppdraget ble avlyst tidlig i januar på grunn av reduserte planmidler.

Nå er planen at grunnboringene i Porsgrunnselva vil starte i midten av februar og vare fram til slutten av mars. Undersøkelsene vil omfatte 37 grunnboringer og magnetometertester. Arbeidene starter i februar og Multiconsult forventer at undersøkelsene vil ta om lag seks uker.

Grunnboringene gjør at Porsgrunnselva må sperres for trafikk mellom Koltangsundet og Skomværparken.  Det blir tilrettelagt for åpninger for nyttetrafikk der det også er mulig å passere for fritidsbåter.

Aktuelt for fylke(r): Vestfold og Telemark