Artikkelen er over ett år gammel, og innholdet kan være utdatert.

Roser er røde, fioler er blå, Veeskrysset har åpnet, kjør på

 F.v. Karl-Magnus Dobloug, Martine Engen, Marte Larsen Tønset, Brede Løvlien og Arne Meland.
Ordfører i Løten Marte Larsen Tønset stor for den offisielle åpningen av Vennskrysset med god hjelp av lærling Martine Engen og hennes noe skarpere kniv. F.v. Karl-Magnus Dobloug, Martine Engen, Marte Larsen Tønset, Brede Løvlien og Arne Meland. Foto: Linda Elisabeth Brateng

I strålende solskinn klippet lærling Martine og ordfører Marte norgesbåndet som den offisielle markeringen. Veenskrysset er bygget om til rundkjøring og det er bygget ny bru over Vingerjessa. Løten har fått en ny og flott inngangsport.

Vegvesensaksa har nok blitt litt skjem etter mange vegåpninger gjennom årene, men Martine Engen, lærling hos Dobloug entreprenør AS visste råd, hun fisket frem arbeidskniven sin og fikk skåret over båndet. Martine hadde også skrevet et dikt for anledningen, det gikk slik

Roser er røde
Fioler er blå
Veenskrysset er åpnet
Kjør på

Lærling, Martine Engen fremførte egenskrevet dikt under åpningen.
Lærling, Martine Engen fremførte egenskrevet dikt under åpningen. Foto: Linda Elisabeth Brateng

– Det er i morgen 12 år siden den første rundkjøringen i rv. 3/25-prosjektet ble åpnet på Basthjørnet i Elverum, og i dag blir den 10. og siste åpnet i Løten.

– Nå har Løten fått en ny inngangsdør og blant annet nye holdeplasser for ekspressbuss, ny bru og nye støyskjermer. De gamle vann- og avløpsledningene er også skiftet ut i forbindelse med arbeidene, sa prosjektleder i Vegvesenet, Arne Meland.

Meland retter samtidig en stor takk til alle trafikanter og naboer som har vært veldig tålmodige den sommeren her. Løtensokningene må likevel smøre seg med en tube tålmodighet til, da vi har bestemt oss for å bygge om rundkjøringa i Prestegårdskrysset før vinteren. Så vi er ikke helt ferdige her i Løten enda, sier Meland med et smil.

Publikum møter beskjeden med hurrarop. Det var nok en god nyhet tross alt.

Storfornøyd var også ordføreren i Løten.

– Dette er en stor dag for Løten. Jeg vil takke alle berørte for tålmodigheten i anleggsperioden og en spesiell takk til går til de næringsdrivende som har merket belastningen av et annet kjøremønster, sier Marte Larsen Tønset.

Ordføreren var både glad, stolt og imponert over hva som blir skapt på så kort tid.

Aktuelt for fylke(r): Innlandet