Last ned appen

Her kan du laste ned appen Førerkort:

Ved kontroll langs vei

Blir du stoppet i kontroll, må du vise gyldig førerkort. Du kan velge om du vil ha med deg ditt digitale eller fysiske førerkort når du kjører. Det er ikke nødvendig å ha med begge.

Bruker du det digitale førerkortet, må du huske å ha nok batteri på mobilen til hele kjøreturen, og skjermen må være lesbar.

Digitalt førerkort er gyldig som legitimasjon dersom du blir stoppet i trafikkontroll. Du kan ikke forvente at det blir godkjent som legitimasjon i andre tilfeller. 

Kun gyldig i Norge

Det digitale førerkortet er kun gyldig i Norge. Skal du til utlandet, må du ha med ditt fysiske førerkort.

Hvem kan få digitalt førerkort?

Hvis du vil ha digitalt førerkort, må

  • du ha et gyldig norsk fysisk førerkort
  • du ha et førerkort i bankkortstørrelse
  • bildet ditt være lagret digitalt hos Statens vegvesen
  • du være registrert som bosatt i Norge

Du får beskjed i appen hvis du ikke kan aktivere digitalt førerkort. Du får også vite hva du må gjøre for å ta det i bruk.

Midlertidig førerbevis

Har du allerede digitalt førerkort når du bestiller et nytt fysisk førerkort, viser Førerkort-appen et midlertidig førerbevis. Dette kan du bruke ved kontroll. Det midlertidige førerbeviset er gyldig i én måned.

Hvis du ikke har digitalt førerkort fra før og nettopp har bestilt fysisk førerkort, kan du først bruke det digitale førerkortet når det fysiske førerkortet er produsert. I dette tilfellet får du ikke et midlertidig førerbevis i appen.

Verifisering

Hvis du har behov for å la andre bekrefte at informasjonen i ditt digitale førerkort stemmer, kan du la dem skanne QR-koden i appen. Når QR-koden er lest, blir du på din telefon spurt om du tillater at de ser oppdatert førerkortinformasjon om deg. De vil da kunne se bilde, navn, fødselsdato, førerkortnummer, klasser, koder og utstedt- og gyldighetsdato. De kan se informasjonen på deres telefon i inntil fem minutter, eller til de lukker visningen.

Ulik gyldighet på ditt fysiske og ditt digitale førerkort?

Er gyldigheten på ditt fysiske førerkort lengre enn gyldigheten for ditt digitale førerkort? Årsaken er at det er nye regler som gjør at førerkort ikke lenger er gyldige til man fyller 100 år. Du må fornye førerkortet ditt innen 1. januar 2033. Fyller du 80 år før 2033, må du fornye førerkortet innen dagen før din 80-årsdag. Når du har fornyet førerkortet ditt, har både det fysiske og det digitale førerkortet fått nye utløpsdatoer.

Ditt digitale førerkort speiler ditt fysiske førerkort. Har du førerrett for noen klasser som ikke er påført det fysiske førerkortet ditt, vises de derfor heller ikke i det digitale førerkortet ditt. Du kan logge inn på Din side for å se alle klassene du har førerrett for. Hvis du ønsker at alle klasser skal vises på det digitale førerkortet ditt, må du fornye det fysiske førerkortet

Tekniske krav

Du kan bare benytte digitalt førerkort på én telefon om gangen. For iPhone må du ha iOS-versjon 9.0 eller nyere. For Android må du ha versjon 6.0 eller nyere.