Statens vegvesen tilbyr et API for oppslag på tekniske kjøretøydata. Du kan slå opp på kjøretøyets understellsnummer eller registreringsnummer.

Bestill API-nøkkel Logg inn

Oppslaget gir et tilnærmet komplett og oppdatert datasett om et aktuelt kjøretøy, men du får ikke eierinformasjon eller informasjon som kan identifisere eiere av kjøretøy.

Tjenesten er tilgjengelig for alle

API-et er åpent til bruk for alle privatpersoner og virksomheter som har en norsk elektronisk ID (BankID/Buypass/Commfides), men krever at du først bestiller en API-nøkkel. For å bestille API-nøkkel på vegne av en virksomhet krever det at du har de riktige rettighetene i Altinn for virksomheten, enten rollen «Samferdsel» eller rettighet til enkelttjenesten «Eier- og kjøretøyopplysninger».

Når du har de riktige rettighetene i Altinn, logger du inn på våre nettsider som privatperson, og kan eventuelt velge å representere en virksomhet. Deretter søker du om en API-nøkkel. Søknaden behandles automatisk og gir umiddelbart svar. Det gjelder likevel ikke personer som tidligere er utestengt fra å bruke tjenesten.

Tilgang til et rikt datasett 

Tjenesten gir tilgang til helt ferske data og et rikt og godt strukturert datasett. Med API-nøkkelen får du tilgang til det tekniske datasettet for et kjøretøy, som blant annet inkluderer

  • ytre mål
  • vekt
  • motor og motorytelse
  • bremser
  • aksler og akselavstand
  • godkjente dekk- og felgkombinasjoner

I tillegg inneholder tjenesten dato for forrige EU-kontroll og frist for neste. Tjenesten inneholder også datoer for når kjøretøyet ble registrert i Norge første gang og når det ble registrert på nåværende eier for første gang. Du får ikke kjøretøyets kilometerstand i tjenesten.

Slik bruker du API-nøkkelen

Se komplett innhold og dokumentasjon for API-nøkkelen i vår informasjonsportal.

Dette skiller tjenesten fra lignende tjenester

Tjenesten gir tilgang til et dagsoppdatert og komplett teknisk datasett hvor du kan slå opp på kjennemerkekombinasjon eller understellsnummer. Dette skiller seg fra tilsvarende tjenester vi tilbyr. 

Kontakt oss hvis du spørsmål om tjenesten eller bruk av API-et.

API-er for kjøretøyopplysninger