Artikkelen er over to år gammel, og innholdet kan være utdatert.

Ønsker du et personlig skilt til MC-en, traktoren eller annet kjøretøy, har du nå sjansen.

Fra og med kl. 09.00 onsdag 16. juni, blir det mulig å bestille personlige skilt i alle typer størrelser. Det betyr at også eksempelvis traktor, MC og biler med amerikansk størrelse på skiltet (US-biler), skal få den samme muligheten til å ha et skilt med personlig preg, som fram til nå har vært forbeholdt person-, lastebil og buss.

- VI utvider dagens personlige bilskiltordning til å omfatte alle typer kjøretøy. Det vil fremdeles koste 9 000 kroner å få rettigheten til personlig bilskilt, uavhengig av om det er ett skilt (MC og traktor har kun skilt bak) eller to, og du kan selv bestemme, innenfor visse grenser, hvilke tall- og bokstavkombinasjoner du ønsker, sier seksjonssjef Heidi Øwre i Statens vegvesen.

Ikke alt blir godkjent

Et personlig skilt for ordinære bilskilt kan bestå av minst to og maksimalt syv bokstaver eller tall, inkludert mellomrom. Skilt til moped, motorsykler, traktor, tilhenger, US-kjennemerke, stort/høyt og små kjennemerke til bil, må ha minimum 2 tegn og maksimalt 6 tegn, inkludert mellomrom.

Du kan selvfølgelig ikke bruke en kombinasjon som allerede er i bruk av noen andre.

- Det samme gjelder for kombinasjoner som er upassende, kan misforstås eller kan virke støtende. Slike skilt godkjenner vi ikke sier Øwre.

Litt historikk

- Ordningen med personlige bilskilt på person-, lastebil og buss, ble innført I juni 2017. Fram til nå har Statens vegvesen tildelt ca. 10 000 rettigheter til personlig kjennemerke. Det blir spennende å se hvor mange som ønsker å benytte seg av muligheten til å få personlige skilt på andre typer kjøretøy, avslutter Heidi Øwre.

Heidi Øwre med tre nye skilt
Heidi Øwre med tre nye skilt. Foto: Henriette E. Busterud