Artikkelen er over to år gammel, og innholdet kan være utdatert.

Statens vegvesen skal bygge oppstillingsplass for tungbilkolonner ved Sveivesvingen mellom Tyrveli og Vågsli-tunnelen på E134. Arbeidet starter 3. august.

Den nye oppstillingsplassen skal brukes når det er behov for kolonnekjøring på E134 over Haukelifjell. Plassen skal bygges én kilometer vest for Tyrveli i Vinje kommune. En oppstillingsplass her er noe tungbilbransjen har savnet.

Kolonneoppstillingsplassen skal være belyst, ha toalettanlegg og vendehammer for brøytebil. Det skal i tillegg bygges trafikkstyringssystemer som variable skilt, informasjonstavler og bommer til bruk under kolonnekjøring.

Kolonneoppstillingsplassen kommer på E134 mellom Myrane og Kjelavatn. Illustrasjon: Statens vegvesen.
Kolonneoppstillingsplassen kommer på E134 mellom Myrane og Kjelavatn. Illustrasjon: Statens vegvesen.

Koordinerer med tunneloppgraderingen

Det er Morgedal Entreprenør som har fått oppgaven med å bygge den nye oppstillingsplassen, og anleggsarbeidet starter tirsdag 3. august.

– Arbeidene med oppstillingsplassen innebærer noe sprengning som fører til at trafikken må stanses når sprengningen pågår, men disse stansene skal vi koordinere med kolonnetidene ved Vågslid slik at det blir mest mulig flyt i trafikken, sier Dag Rune Kvålen, byggeleder i Statens vegvesen.

Arbeidet med kolonneoppstillingsplassen vil foregå utenfor europavegen. Det er derfor bare sprengningen som vil påvirke trafikkavviklingen.

Unngår at arbeid strekker ut i tid

Arbeidene med kolonneoppstillingsplassen tas samtidig med tunneloppgraderingen slik at flere ting gjøres samtidig i stedet for at det strekkes ut i tid.

– Statens vegvesen kommer til å sette alt inn på at trafikken skal få en så sikkert og effektiv avvikling som mulig forbi arbeidsstedene ved Vågslitunnelen og Sveivesvingen. Dermed blir vi fortere ferdig med en tryggere og bedre E314 Haukeliveg, forklarer Kvålen.

Den nye kolonneoppstillingsplassen på Haukeli skal være ferdig i september 2022, men det meste av arbeidet skal være gjort i 2021.

For ytterligere spørsmål: Kontakt Byggeleder Dag Rune Kvålen, telefon 92482244, e-post

Aktuelt for fylke(r): Vestfold og Telemark, Vestland, Rogaland, Innlandet, Oslo, Agder