Artikkelen er over to år gammel, og innholdet kan være utdatert.

Langs rv. 13 ved Myrkdalen blir det på kvelds- og nattestid utført fresing og legging av ny asfalt. Arbeidet skal være ferdig til fredag.

Arbeidet med å frese vegen startet i går kveld. Fresinga vil pågå i tre netter, og natt til onsdag starter entreprenøren å legge asfalt. Etter planen skal vegen være ferdig asfaltert til fredag.

Et midlertidig tiltak

Det er en strekning på nesten tre kilometer som skal få nytt asfaltdekke.
– Dette er en veg som er dårlig og hvor det er behov for å gjøre flere tiltak. Det at vi asfalterer nå er ikke den endelige løsningen. Vi legger ny asfalt for å gjøre denne delen av vegen litt bedre og tryggere å kjøre for trafikantene i påvente av andre tiltak senere, sier prosjektleder i Statens vegvesen, Arne Magnar Hauglund.

Kan bli stengt i korte perioder

Arbeidet med fresing og asfaltlegging utføres kveld- og nattestid når det er minst trafikk langs riksvegen. I tidsrommet fra kl. 19.00 og frem til kl. 06.00 kan vegen bli stengt i korte perioder på inntil 30 minutter.

– Det er kan være entreprenøren må stanse trafikken i korte perioder for å få utført arbeidet. Dette er en veg som er ganske smal flere steder, og entreprenøren er avhengig av en del utstyr for å få utført arbeidet. Vi oppfordrer alle trafikanter til å vise hensyn til de som jobber langs vegen og til andre trafikanter, oppfordrer Hauglund.

Legging av nytt asfaltdekke
Denne uken blir det vedlikeholdsarbeid langs rv. 13 ved Myrkdalen, nærmere bestemt ved Kamben bom. Først skal vegen freses før det blir lagt nytt asfaltdekke. Foto: Bård Asle Nordbø, Statens vegvesen
Aktuelt for fylke(r): Vestland