Artikkelen er over to år gammel, og innholdet kan være utdatert.

Statens vegvesen advarer om vanskelige kjøreforhold i Sør-Norge fra lørdag ettermiddag.

I flere farevarsler fredag melder Meteorologisk institutt om sterk vind og nedbør i store deler av Sør-Norge. Instituttet har sendt ut farevarsler om sterk vind på oransje nivå for Agder, Telemark og Buskerud og Akershus, Oppland og Hedmark, fra og med lørdag ettermiddag. Også i Vestland forventes det krevende værforhold.

Sjekk vær- og trafikkmeldinger

Dette kan føre til svært vanskelige kjøreforhold, redusert framkommelighet og i verste fall stengte veger og fjelloverganger.

– Vi ber trafikantene følge ekstra nøye med på værmeldingene og på trafikkmeldinger fra Statens vegvesens, sier Nils Karbø, avdelingsdirektør for trafikkstyring og beredskap i Statens vegvesen.

– Beregn ekstra tid til transport og kjøring. I de mest utsatte områdene bør publikum vurdere om reisen er nødvendig, oppfordrer Karbø.

Følger nøye med på situasjonen

Statens vegvesen følger situasjonen nøye og er i tett dialog med entreprenører og andre beredskapsmyndigheter.

– Statens vegvesen har iverksatt ekstra overvåking og beredskap, og vi koordinerer tett med andre beredskapsmyndigheter. Vegtrafikksentralene våre vil informere om hendelser, redusert framkommelighet og stengte veger, sier Karbø.

 Her finner publikum trafikkinformasjon fra Statens vegvesen:

Statens vegvesen advarer om vanskelige kjøreforhold i Sør-Norge fra lørdag ettermiddag. (Foto: Bård Asle Nordbø) Foto: Bård Asle Nordbø