Artikkelen er over to år gammel, og innholdet kan være utdatert.

Statens vegvesen advarer om svært vanskelige kjøreforhold og stengte veger i deler av Nord-Norge de neste dagene.

Det krevende været i Nord-Norge fortsetter i store deler av landsdelen. NVE og Meteorologisk institutt varsler vind opp i storm styrke, raskt stigende temperatur og store nedbørsmengder, særlig på søndag. Værforholdene gjør at faren øker for alle skredtyper, både snø-, flom-, jord- og sørpeskred. Varslene strekker seg fra Salten i sør til Vest-Finnmark i nord. Det er ventet at de største utfordringene på vegene vil være i Ofoten, sør-Troms og deler av indre Troms.

– Basert på farevarslene fra NVE og Meteorologisk institutt er vi i Statens vegvesen forberedt på at situasjonen på vegene kan bli svært utfordrende, sier avdelingsdirektør Unni Gifstad i Statens vegvesen.

–  I Ofoten, sør-Troms og deler av indre Troms kommer det til å bli svært vanskelige kjøreforhold og problemer med å komme fram på vegene. Her oppfordrer vi folk om å la bilen stå. Veger kan bli stengt på kort varsel, og det vil være reell fare for å ikke komme fram dit man skal, og heller ikke hjem igjen, sier Gifstad. Også i resten av Nord-Norge kan veger bli stengt på grunn av værsituasjonen.

Hun oppfordrer alle som må ferdes på vegene om å holde seg oppdatert på de siste værvarslene, og situasjonen på vegene. Trafikkinformasjon for riks- og fylkesveger i Nordland og Troms og Finnmark, finnes her: