Artikkelen er over to år gammel, og innholdet kan være utdatert.

Personer som har diabetes og som bruker blodsukkersenkende medisiner må fornye førerkortet.

Dette gjelder de som har førerkort i førerkortgruppe 1 (lette klasser) med mer enn fem års gyldighet fra utstedelse. Førerkortgruppe 1 omfatter førerkortklassene AM, S, T, A1, A2, A, B, BE.

Førerkort - illustrasjonsfoto
Førerkort illustrasjonsfoto, Statens vegvesen. Foto: Henriette Erken Busterud

 – Førerkortforskriften er blitt endret slik at personer som bruker blodsukkersenkende medisiner, må ha helseattest med maksimalt 5 års gyldighet , sier Synnøve Vebostad i Statens vegvesen.

Dette kravet har kommet fordi personer som bruker blodsukkersenkende medisiner, må følges opp av lege med jevne mellomrom.

– Det innebærer at alle som bruker slike medisiner og som har et førerkort der det er mer enn fem år mellom utstedelsesdatoen og gyldig-til datoen, må fornye førerkortet i løpet av 2022, sier Vebostad.

Siste frist 1. januar 2023

Absolutt siste frist for å fornye førerkortet er 1. januar 2023.  Det er mange som skal fornye førerkortet, og for å unngå unødvendig kø så er det lurt å være tidlig ute.

– Før du kan fornye førerkortet må du ha en oppdatert helseattest fra legen din. Denne må sendes til oss i posten eller du kan levere den selv. Det er dessverre ikke noen digital løsning for å levere helseattester ennå, sier Synnøve Vebostad.

Bestill nytt førerkort på vegvesen.no

Når Statens vegvesen har mottatt helseattesten din får du melding fra oss, og kan bestille nytt førerkort på vegvesen.no hvis bildet ditt ikke er for gammelt.