Artikkelen er over to år gammel, og innholdet kan være utdatert.

Trafikksikkerhet er viktig for alle innbyggerne, også for de som bor på Svalbard. Statens vegvesen vil derfor ha flere kontrollere der framover.

Kontroll i hall hos Sysselmester, med løftebukk og mobil bremsetester (foto: Roar Olsen).
Kontroll i hall hos Sysselmester, med løftebukk og mobil bremsetester (foto: Roar Olsen).

Statens vegvesen vil både kontrollere flere kjøretøy i hall og gjennomføre kontroller langs veien.

-          Siden vi nå vil være mer til stede, syns vi det er greit å minne trafikantene på at det er viktig at de blant annet har med seg førerkort og vognkort, og sjekker at dekk og lys er i orden før de legger ut på kjøretur. På den måten slipper de å få en kontrollseddel med mangel eller få ett trafikkgebyr, sier seksjonsleder Mailen Fridtjofsen Grunnvåg.

Tidligere har det gått flere måneder mellom hver gang Statens vegvesen har vært til stede på Svalbard. Noe som blant annet har ført til at det har tatt lang tid å få godkjent et kjøretøy etter at de har rettet på feil og mangler.

Bedre service fra Statens vegvesen

-          Nå skal også trafikantene på Svalbard få en bedre service fra oss. Dette vil blant annet føre til at de som har foretatt reparasjoner eller bygd om kjøretøy, eller rettet feil på kjøretøy som skal godkjennes av Statens vegvesen raskere skal få godkjent og registrert kjøretøyet sitt. Dette, og at vi gjennomfører kontroller langs veien, vil øke trafikksikkerheten betraktelig, avslutter Grunnvåg.

For de som ønsker å bestille time kan dette gjøres hos sysselmesteren som tidligere. Statens vegvesen vil kontrollere kjøretøy langs veien sammen med Politiet, men også på egenhånd.