Artikkelen er over to år gammel, og innholdet kan være utdatert.

På en uke har 300 000 SMS-er fra Statens vegvesen med informasjon om fjellovergangene blitt sendt gratis rett i lomma til trafikantene.

Meldingene har blant annet hatt informasjoner om kolonnekjøring over fjellet, stengt veg og hvor lenge forholdene vil vare. 

– Veginformasjon er viktig for bilister spesielt nå i vinterferieukene, sier vegdirektør Ingrid Dahl Hovland.

Gratis infotjeneste

Vegvesenet både oppfordrer og regner med at enda flere vil melde seg på SMS-varselet denne uken når flere skal ferdes over fjellet.

– Fjelloverganger kan være krevende, særlig hvis du ikke kjører der til hverdags, men typisk en sjelden gang, som i ferier. Denne tjenesten gir deg informasjon om vær og kjøreforhold over fjellet. Du kan også klikke deg inn på live-bilder som viser direkte sanntidsinformasjon fra fjellovergangene, sier vegdirektøren.

SMS-tjenesten ble lansert rett før de tre norske vinterferieukene startet. Tjenesten, som er gratis, gir trafikantene informasjon om kjøreforhold over fjellet. 300 000 sms er sendt ut hittil.

Slipper flere mils bomtur

Ambulansesjåfør Rachel Hustuft Heitmann i Alta - foto
Ambulansesjåfør Rachel Hustuft Heitmann i Alta har nytte av den nye SMS-tjenesten i sin arbeidshverdag. Foto: Frank Andersen

Rachel Hustuft Heitmann er ambulansesjåfør i Alta med mer enn 20 år i yrket. For henne er dette en tjenesten som er veldig nyttig i hennes arbeidsdag.

– Vi slipper å starte over fjellet, for deretter stoppe og mulig snu ved bommen ved stengt vei. Ved SMS varsling om stengt vei, så slipper pasientene flere mil med bomtur, og de kan heller få behandling og få kontroll inne i påvente av åpne veier.

SMS-tjenesten har vært et samtaleemne på arbeidsplassen

– Vi har snakket mye om dette på stasjonen. Vi er over 20 ansatte og omtrent alle har meldt seg på SMS varslingen og vi alle mener at dette er noe vi har bruk for – både i jobb og privat, sier Heitmann.

Illustrasjonsfoto av smarttelefon med SMS-varsel om fjelloverganger på skjermen
En ny tjeneste fra Statens vegvesen tilbyr nå et SMS-varsel ved kolonnekjøring, stengt vei og hvor lenge kolonnekjøring eller stengt vei er forventet å vare. Foto: Henriette Erken Busterud
Aktuelt for fylke(r): Agder, Innlandet, Møre og Romsdal, Nordland, Oslo, Rogaland, Troms og Finnmark, Trøndelag, Vestfold og Telemark, Vestland, Viken