Artikkelen er over to år gammel, og innholdet kan være utdatert.

Fra 12. september trenger du ikke levere inn skiltene når du skal avregistrere kjøretøyet.

Illustrasjonsbilde av bilskilter
Til høsten trenger du ikke levere inn skiltene når du skal avregistrere kjøretøyet. Foto: Knut Opeide, Statens vegvesen

Til høsten lanserer Statens vegvesen en selvbetjeningsløsning som gjør det enklere for eiere av sesongkjøretøy å av- og påregistrere kjøretøyet. Med den nye løsningen kan du beholde skiltene på kjøretøyet og av- og påregistrere på nett, i stedet for å fysisk møte på trafikkstasjonen for å hente og levere skiltene.

Slipper å dra på trafikkstasjonen

Dette vil i praksis spare hver kunde for to turer til trafikkstasjonen, både for å levere og hente ut igjen når kjøretøyet igjen skal tas i bruk. Enkelt, raskt og når det måtte passe.

Hvert år er det 200 000 som møter på trafikkstasjonen for å midlertidig avregistrere kjøretøyet. Det er ofte eiere av motorsykler, bobiler og snøscootere som skal sette bort kjøretøyet for sesongen. Da må de på en trafikkstasjon og levere inn skiltene. Når de skal ta i bruk bobilen eller motorsykkelen til våren må de hente skiltene igjen på trafikkstasjonen. Det slipper de fra 12. september.

Husk å tegne forsikring

Når kjøretøyet avregistreres, blir forsikringen automatisk sagt opp. Eier må ta kontakt med forsikringsselskapet sitt dersom kjøretøyet fortsatt skal være forsikret mens det er avregistrert. Før kjøretøyet kan påregistreres og brukes på veien må eier tegne ny forsikring.