Artikkelen er over to år gammel, og innholdet kan være utdatert.

Strømsåstunnelen på E134 i Drammen er stengt onsdag 6. april kl. 09 og 14. Nødetatene skal øve og bli bedre rustet til å håndtere hendelser i tunnelen.

Nødetatene øver på ulykke i tunnel.
Statens vegvesen holder jevnlig beredskapsøvelser i tunneler på riksvegnettet. 6. april står Strømsåstunnelen for tur.

– Øvelsen foregår  inne i tunnelen, men det kan være en del kjøretøy med blålys i portalområdene i hver ende. Vi oppfordrer trafikantene til å kjøre rolig og følge med på omkjøringsskiltene i Mjøndalen og Drammen, sier praktisk tunnelforvalter og brannvernleder Hanne Løver Thon i Statens vegvesen. 

Øvelse gjør mester

Statens vegvesen holder jevnlig beredskapsøvelser i riksvegtunneler sammen med nødetatene. Dette er det krav om. Hovedformålet med slike øvelser er å holde nødetatene oppdatert på den aktuelle tunnelen og sikkerhetsutstyret i den, trene samhandling og kommunikasjon, og øve ferdigheter og innsats.

I Strømsåstunnelen denne gangen er det en såkalt fullskalaøvelse. Det betyr at øvelsen foregår inne i tunnelen der det spilles ut et planlagt scenario. I dette tilfellet er det en trafikkulykke med flere skadde personer.

–  Ved slike øvelser blir nødetatene bedre rustet til å håndtere en reell hendelse i tunnelen på en effektiv og trygg måte, sier Hanne Løver Thon i Vegvesenet.

Deltakerne

Med på øvelsen i Strømsåstunnelen 6. april, som Statens vegvesen arrangerer i samarbeid med Viken fylkeskommune, er:

- Drammensregionens Brannvesen IKS

- Prehospitale tjenester Vestre Viken

- Sør-Øst politidistrikt

- 113-sentralen

- Vegtrafikksentralen sør

- Sør-Øst 110

- Driftsentreprenør

Aktuelt for fylke(r): Viken