Artikkelen er over ett år gammel, og innholdet kan være utdatert.

I løpet av neste uke vil trafikken på E6 i Nord-Troms gå som normalt igjen.

– Hvis alt går etter planen kan den midlertidige brua settes i trafikk før neste helg, sier Gunnar Haugen, som er kontorsjef for Bruberedskap i Statens vegvesen.

Samme vekt

Den midlertidige brua for samme lastklasse som eksisterende bru og det øvrige riksvegnettet i området.

I løpet av torsdag kveld og natt til fredag har ti vogntog med nærmere 200 tonn brumateriell fra Statens vegvesens beredskapslagre ankommet Nord-Troms. Nå skal delene bygges sammen til en midlertidig bru over Badderen.

Lengre bru

Den 50 meter lange brua fundamenteres over den eksisterende brua, som har vært stengt siden tirsdag kveld, da kraftig flom førte til brudd i brukonstruksjonen.

– Siden da har vi jobbet med å finne en best mulig løsning. For å få en god og sikker bru har vi valgt å sette inn en bru som er vesentlig lengre enn dagens bru på 38 meter. Nå er vi i gang med montering på stedet, og arbeidet vil pågå gjennom hele pinsehelga, sier Gunnar Haugen.

Samarbeid med Forsvaret

Statens vegvesen har god dialog med Forsvaret og kan bruke ressurser derfra ved behov.

– Men i dette tilfellet hadde ikke Forsvaret materiell som var egnet eller som oppfyller våre krav til sikkerhet for trafikantene, sier Gunnar Haugen.

Arbeidet med den midlertidige brua ved Badderen er i gang, og i løpet av neste uke vil trafikken på E6 i Nord-Troms gå som normalt igjen.
Arbeidet med den midlertidige brua er i gang, og i løpet av neste uke vil trafikken på E6 i Nord-Troms gå som normalt igjen. Foto: Frode Lyng Hansen, Statens vegvesen
Aktuelt for fylke(r): Troms og Finnmark