Artikkelen er over ett år gammel, og innholdet kan være utdatert.

Onsdag 22. og torsdag 23. juni blir St. Hansfjelltunnelen i Fredrikstad stengt fra kl. 21.00 på kvelden og frem til kl. 05.30 morgenen etter.

I løpet av disse to nettene skal vi skifte ut lysarmaturer og kabler i tunnelen. Det vil gi en lysere og mer behagelige tunnel å kjøre i. Belysningen i St. Hansfjelltunnelen er gammel, og tunnelen oppleves som mørk.

– Belysningen er absolutt moden for utskifting. Den har nådd levetiden sin, sier prosjektleder for elektro i Statens vegvesen, Tom Ferdinand Luther.

De gamle lysarmaturene blir skiftet ut med moderne led-belysning.

– Med ny led-belysning vil trafikantene oppleve at tunnelen blir betydelig lysere og mer behagelig å kjøre i. Det vil være med på å øke trafikksikkerheten, sier Luther.

Det er også økonomisk lønnsomt å skifte ut den gamle belysningen med moderne led-belysning. Led-teknologien krever mindre strøm og er mer driftssikker.

Det er entreprenøren SET Elektro AS som gjennomfører arbeidet.

For at arbeidet skal gi minst mulig ulempe for trafikantene, foregår arbeidet om natta når trafikken er lav. På dagtid vil tunnelen være åpen for trafikk som vanlig.

Se oppdaterte vegmeldinger på www.vegvesen.no/trafikk

Bilde av mobil lift inne i tunnel og to menn i kurven sjekker lys og kabler i tunneltaket. Denne uka skal lysarmaturer og kabler i St. Hansfjelltunnelen skiftes ut.
Denne uka skal lysarmaturer og kabler i St. Hansfjelltunnelen skiftes ut. Dette vil gjøre tunnelen lysere og mer behagelige å kjøre i. Foto: Knut Opeide, Statens vegvesen
Aktuelt for fylke(r): Viken