Artikkelen er over ett år gammel, og innholdet kan være utdatert.

I uke 34 og 35 blir Mosseporten på rv. 19 stengt fra kl. 00.30 på kvelden og frem til kl. 05.30 morgenen etter.

Disse ukene skal lysarmaturer og kabler i tunnelen skiftes ut. Første stengning blir natt til mandag 22. august. Siste stengning blir natt til lørdag 3. september.

De to kommende ukene skal lysarmaturer og kabler i Mosseporten skiftes ut. Dette vil gjøre tunnelen lysere og mer behagelige å kjøre i.
De to kommende ukene skal lysarmaturer og kabler i Mosseporten skiftes ut. Dette vil gjøre tunnelen lysere og mer behagelige å kjøre i. Foto: Lars Fredrik Pettersen, Statens vegvesen

Bedre trafikksikkerhet, mer driftssikkert og sparer strøm

– Belysningen er nå moden for utskifting. Vi har fått henvendelser fra publikum som har beskrevet tunnelen som mørk og at rundkjøringen nærmest E6 kommer veldig brått på, sier prosjektleder for elektro i Statens vegvesen, Tom Ferdinand Luther.

De eldre lysarmaturene skiftes nå ut med moderne led-belysning.

– Ny led-belysning gjør at trafikantene vil oppleve at tunnelen blir mye lysere og mer behagelig å kjøre i. Dette vil ikke minst være med på å øke trafikksikkerheten og gi en tryggere tunnel, sier Luther.

Han presiserer også at det er økonomisk lønnsomt å skifte ut den gamle belysningen med moderne led-belysning. Led-teknologien krever mindre strøm og er langt mer driftssikker.

Tunnel åpen som vanlig på dagtid

Det er entreprenøren SET Elektro AS som gjennomfører arbeidet.

For at arbeidet skal gi minst mulig ulempe for trafikantene, foregår arbeidet om natta når trafikken er lav. På dagtid vil tunnelen være åpen for trafikk som vanlig.

Se oppdaterte vegmeldinger på www.vegvesen.no/trafikk

Mosseporten er en tunnel på 295 meter som ble åpnet i 1963, samtidig som E6-traseen mellom Patterød og Smørbekk. Tunnelen går gjennom fjellet på innfartsveien mellom E6 og sentrum. Det er den eldste vegtunnelen i Østfold.

Aktuelt for fylke(r): Viken