Artikkelen er over ett år gammel, og innholdet kan være utdatert.

Statens havarikommisjon skal undersøke brokollapsen på Tretten og den eksterne granskingsgruppa vil bli overført til Havarikommisjonen som oppdragsgiver.

Havarikommisjonen har besluttet å igangsette en uavhengig og fullstendig sikkerhetsundersøkelse av hendelsen av Tretten bru, som kollapset og falt ned i Gudbrandsdalslågen på E6 mandag 15. august 2022.

Det betyr at oppdraget som Statens vegvesen har gitt SINTEF nå inngår i arbeidet som Havarikommisjonen leder.

De mest sentrale fagressursene i gruppa er, i tillegg til SINTEF med granskingsleder og korrosjonsekspertise, NTNU, SWECO og Aas-Jakobsen. Det betyr at granskingsgruppa, som er godt i gang, får videreføre det arbeidet som er påbegynt.

– Med Havarikommisjonen vil det bli en grundig gjennomgang av årsakene bak brukollapsen på Tretten. For oss i Statens vegvesen er det viktig at det ikke må stilles spørsmål ved uavhengigheten til en granskningsgruppe og at vi sikrer rask og god læring i av granskningsgruppens arbeid, sier vegdirektør Ingrid Dahl Hovland.

Havarikommisjonen vil samarbeide tett med blant annet Statens vegvesen, Innlandet fylkeskommune og SINTEF, som eksternt kompetansemiljø, i den videre undersøkelsen.

Statens vegvesen har også bestilt spesialinspeksjoner på de 14 bruene.

Så langt er det ikke funnet noen årsaker til hendelsen.

Aktuelt for fylke(r): Innlandet