Artikkelen er over ett år gammel, og innholdet kan være utdatert.

Statens vegvesen skal utføre arbeid på feste til kabelbruene i tunnelen. Arbeidet starter i kveld og vil pågå i fire uker.

Det er feste til kabelbruene og fjellbolt i henget på tunnelen som skal byttes. Disse har enkelt friksjonsfest, og Statens vegvesen ønsker å bytte disse med såkalt dobbel u-bolt. Dette for å øke sikkerheten mot nedfall av kabelbruene.

– I dette arbeidet vil vi også prøvd å heve kabelbruene noe. Dette for å redusere faren for trafikkskader på elektrisk utstyr som for eksempel belysning, sier Kjell Gunnar Tveitan i Statens vegvesen.

E18 Brattåstunnelen er 520 meter lang og ligger i Porsgrunn kommune.

Må stenge tunnelen på grunn av sikkerhet

For å få utført dette arbeidet, vil mannskapet benytte lift og stå midt i vegbana. Det er derfor ikke mulig å utføre dette arbeidet uten å stenge tunnelen for trafikk. Dette for å ivareta sikkerheten til både arbeidere og trafikanter.

Brattåstunnelen stenges i følgende tidsrom:

  • Mandag-torsdag kl. 19.00-06.00
  • Fredag kl. 21.00 til kl. 08.00 lørdag morgen
  • Lørdag kl. 19.00 til kl. 08.00 søndag morgen

Søndag kveld og natt til mandag vil det ikke bli utført arbeid, og tunnelen vil være åpen for normal trafikk.

Det vil bli skiltet omkjøring via fv. 354 og rv. 354 mellom Skjelsvik og Heistaddalen/Kjørholt. Arbeidet starter mandag 31. oktober og er planlagt frem til 26. november 2022.

Bilde av kabelbru i tunnel og dens feste i tunneltaket. Under kjører et vogntog.
Det er festene til kabelbruene i Brattåstunnelen som nå skal erstattes med nye. Dette for å øke sikkerheten. I tillegg skal kabelbruene heves slik at faren for å kjøre oppi og skade elektrisk utstyr reduseres. Foto: Kjell Gunnar Tveitan, Statens vegvesen
Aktuelt for fylke(r): Vestfold og Telemark