Artikkelen er over ett år gammel, og innholdet kan være utdatert.

Blakkesrud bru som går over E6 i Eidsvoll kommune må utbedres før den kan gjenåpnes.

Statens vegvesen leder på vegne av alle vegeierne prosessen med inspeksjoner, beregninger og vurderinger av de 14 fagverksbruene i tre som ble stengt i august etter at Tretten bru falt ned. Prosess, tiltak og vurderinger som resultat av dette er det de respektive vegeierne av bruene som har ansvar for.

Blakkesrud bru, som går over E6 i Eidsvoll kommune - bilde
Blakkesrud bru går over E6 i Eidsvoll kommune. Foto: Statens vegvesen

Sikkerheten først

– Konklusjonen for Blakkesrud bru er at det må gjøres utbedringstiltak før den kan gjenåpnes. Som for de andre bruene har Blakkesrud bru gjennomgått spesialinspeksjon, analyser av inspeksjonsresultatene og kontrollberegninger med tredjepartskontroll, sier seksjonssjef Gunnar Eiterjord i Statens vegvesen.

Blakkesrud bru går over E6 i forbindelse med kommunal skogsvei i Eidsvoll kommune. Brua ble åpnet i 2011 og har en lengde på 38,29 meter. Statens vegvesen har vedlikeholdsansvar for brua.

– Tidshorisonten for utbedringstiltakene er ennå ikke avklart, da konklusjonen nettopp foreligger. Vi beklager de ulempene dette medfører, men sikkerheten må komme først, sier seksjonssjef Gunnar Eiterjord i Statens vegvesen.

Tre bruer gjenstår

Det er nå tre bruer som det gjenstår å konkludere for. To av disse er skogsveibruer på det kommunale vegnettet i Eidsvoll kommune: Statsrådveien bru og Fjell-Leet bru. I tillegg gjenstår Skytebanen bru over E6 (Grane kommune).

Pressemelding 3. november om hvordan Statens vegvesen arbeider med de stengte bruene:

Aktuelt for fylke(r): Viken