Artikkelen er over ett år gammel, og innholdet kan være utdatert.

Majorplassen bru over E134 i Kongsberg gjenåpnes for ordinær trafikk i løpet av fredag 11. november.

Statens vegvesen leder på vegne av alle vegeierne prosessen med inspeksjoner, beregninger og vurderinger av de 14 fagverksbruene i tre som ble stengt i august etter at Tretten bru falt ned.

Brua er trygg

– Etter å ha gjennomført spesialinspeksjon, analyser av inspeksjonensresultatene og omfattende kontrollberegninger med tredjepartskontroll er vi nå helt trygge på at Majorplassen bru kan gjenåpnes for ordinær trafikk, sier seksjonssjef Gunnar Eiterjord i Statens vegvesen.

Majorplassen bru er en fagverksbru i tre, som er 50 meter lang og i ett spenn. Brua er klassifisert for 10 tonn aksellast og en totalvekt på inntil 60 tonn (bæreevneklassifisering 10/60).

Ny 13 km E134 gjennom Kongsberg ble bygd i perioden 2015–2020. Majorplassen bru åpnet 23. juni 2016 og er spesielt viktig som adkomst til det lokale ridesenteret Stall-K og tre husstander som bor i dette området noen kilometer utenfor Kongsberg.

Fire bruer igjen

Det nøyaktige klokkeslettet for når Majorplassen bru åpner fredag 11. november er ennå ikke klart. Følg med på trafikkinformasjon fra Statens vegvesen for nærmere informasjon:

For disse fire skogsveg-bruene på det kommunale vegnettet pågår fortsatt arbeid med kontrollberegninger: Statsrådveien bru, Fjell-Leet bru og Blakkesrud bru (alle Eidsvoll), Skytebanen bru over E6 (Grane).

Pressemelding 3. november om status og hvordan Statens vegvesen arbeider med de stengte bruene:

Majorplassen bru, som går over E134 ved Kongsberg - bilde
Majorplassen bru gjenåpnes for ordinær trafikk fredag 11. november. Foto: Kjell Wold, Statens vegvesen
Aktuelt for fylke(r): Viken