Artikkelen er over ett år gammel, og innholdet kan være utdatert.

Trafikkoperatør Kristin Lunga på Vegtrafikksentralen nord skal jobbe på julaften.

Mens sølvguttene synger julen inn, pakkene åpnes, og ribba, pinnekjøttet og andre herligheter serveres i de tusen hjem, skal Kristin sørge for god trafikkinformasjon og stødig trafikkstyring i Nord-Norge, fra kontrollrommet på Vegtrafikksentralen nord i Mosjøen.

Det er mange i Statens vegvesen og hos våre samarbeidspartnere som står på 24/7 gjennom hele jula for at vi alle skal kunne ferdes trygt og godt. Kristin og hennes kolleger på våre vegtrafikksentraler er flotte representanter for de mange hverdagsheltene. 

Bilde av trafikkoperatør Kristin Lunga, som håper på en rolig vakt på julaften.
Trafikkoperatør Kristin Lunga håper på en rolig vakt på julaften. Foto: Jan Sigurd Pettersen

Sammen med kollega og navnesøster Kristin går hun på vakt klokka 14.45 og jobber fram til klokka 23.00. Hun håper på en rolig kveld.

– Julaften er en dag der mange er på farten. Jeg håper at vi unngår alvorlige trafikkulykker. Ta med det ro, senk skuldrene. Ikke stress bak rattet, det meste ordner seg uansett, oppfordrer Lunga.

Julestemning på VTS

Hun forteller at det er god julestemning og fine tradisjoner på Vegtrafikksentralen i Mosjøen.

– Her har vi både juletre, pakker og julegodt. Nissen pleier å komme med julemat. Det blir litt vanskelig å gå rundt juletreet med to på jobb, men vi skal prøve å stemme i sammen med sølvguttene, sier Lunga med et smil.

– Utrolig flott arbeidsplass

Lunga har jobbet på Vegtrafikksentralen nord i 16 år. Den erfarne trafikkoperatøren trives godt.

– Vegtrafikksentralen er en helt utrolig flott arbeidsplass. Vi har et veldig godt arbeidsmiljø. De som begynner hos oss, slutter ikke, forteller hun.

Vegtrafikksentralen nord har totalt 31 ansatte. 25 av dem er trafikkoperatører. Operatørene går i tredelt turnus. Sentralen dekker Nordland, Troms og Finnmark.

Fem vegtrafikksentraler og 156 operatører

Vegtrafikksentralen (VTS) er Statens vegvesens operative enhet for å ivareta trafikkstyring og trafikkinformasjon på europa-, riks- og fylkesvegene.  

Landets fem vegtrafikksentraler er lokalisert i Skien, Bergen, Oslo, Trondheim og Mosjøen, og dekker hvert sitt geografiske område. 

Vegtrafikksentralene har til sammen om lag 180 ansatte. 156 av disse er trafikkoperatører.

Jul på Vegtrafikksentralen nord. Bilde.
Trafikkoperatørene på Vegvesenets fem vegtrafikksentraler følger med på trafikken og vegnettet 24 timer i døgnet, året rundt. Her fra Vegtrafikksentralen nord. Foto: Stian Kjønnås
Aktuelt for fylke(r): Troms og Finnmark, Nordland