Artikkelen er over ett år gammel, og innholdet kan være utdatert.

-Optikerne sparer tid, kundene sparer tid og Statens vegvesen sparer tid, sier Thor Magne Seland, styreformann i bransjeorganisasjonen Synsinformasjon.

Optiker Thor Magne Seland (Foto:Anita Hamremoen) Den engasjerte optikeren deltok i utprøvingen av Digital synsattest, og har blitt en god ambassadør for det nye tilbudet fra Statens vegvesen.

Alle sparer tid

- Digital synsattest er enkel å bruke på PC eller smarttelefon. Det tar bare en brøkdel av tiden å fylle ut det digitale skjemaet sammenlignet med papirversjonen. I løpet av et par minutter har du fylt ut og sendt inn synsattesten. Kunden får umiddelbart en SMS med beskjed fra Statens vegvesen om at synsattesten er mottatt og slipper dermed å reise til trafikkstasjonen for å levere dokumentet. Optikeren sparer tid, kunden sparer tid og penger – det samme gjør Statens vegvesen, smiler Thor Magne Seland.

Han presiserer at kunden må ha fylt ut og levert egenerklæring til optikeren før attesten kan godkjennes og sendes inn.

Et viktig bidrag til Nullvisjonen

Optikerne her i landet gir et viktig bidrag til Statens vegvesens Nullvisjon om null drepte og hardt skadde i trafikken. En synstest avslører bilførere som ikke lenger har godt nok syn til å kunne kjøre trygt på norske veier.

- Godt syn hos bilførere er viktig for trafikksikkerheten, sier Thor Magne Seland.

I tillegg til å være styreformann i bransjeforeningen Synsinformasjon har Tor Magne Seland vært leder for familiebedriften Seland Optikk i 30 år. Bedriften har eksistert i 73 år og holder til i Sandnes og på Klepp på Jæren.